|

Vinul saptamanii:Shiraz Adrian Vineyard 2009 Cramele Halewood

Colegul Cezar Ioan, Vinul.Ro, ne recomanda un vin rosu surprinzator:

Pentru săptămâna asta, un vin roşu demisec, cu expresivitate directă, dar fără să fie deloc “simpluţ”, ci proaspăt, curat şi gustos. Vă rog să nu vă miraţi niciun pic în legătură cu metoda de închidere a sticlei (dop cu filet), e o metodă modernă, confortabilă şi foarte sigură (într-o măsură mai mare decât dopurile clasice) de păstrare a vinurilor. Dar să trecem la vin: nas frumos de fructe coapte de pădure, mentă şi cutie de lemn; gustativ, debutează ferm dar catifelat, are “mijloc” fructat şi cu un pic de ciocolată, complex în concordanţă cu aromele resimţite iniţial, umple bine gura şi lasă, la final, o senzaţie suculentă, plăcută şi destul de lungă, astfel încât să mai vrei să mai guşti (cel puţin) odată. Alături de mâncare (poate însoţi fericit cam orice fel vă trece prin cap, în afară de cele cu lămâie) se exprimă şi mai fericit. Nu e un vin “măreţ”, de meditaţie, ci e un vin cinstit şi foarte plăcut, de o calitate cu mult peste media disponibilă, din păcate, la noi pe piaţă. Drept urmare, nici n-o să vă scoată tot salariul din buzunar.

Îl găsiţi în magazinele producătorului pentru aproximativ 23 lei, dar îl puteţi găsi şi un pic mai ieftin, dacă aveţi puţină răbdare să scotociţi. În restaurante, după cum ştiţi, e disponibil pentru o sumă cel puţin dublă.

Alţi bloggeri de vin care l-au mai gustat au zis despre el aşa, aşa şi pe dincolo, dar eu vă invit să descoperiţi şi singuri :) ))

 
 

 

Citeste si:

Tags: , , ,

Leave a Reply