|

Pui + Vin Alb= Love / THEIA Chardonnay & RETETA Piese de pui pane

Dati frau liber imaginatiei! Se stie, bucataria e o arta a asocierilor inspirate: vinul bun merge intotdeauna mai bine cu o mancare buna! V-am prezentat zilele trecute un nou vin exceptional de la Halewood – THEIA Chardonnay. Un vin alb si racoros, ideal pentru vara! Dar si un vin care face deliciul gastronomilor, care il pot parteneria cu multe preparate culinare savuroase. Bucatarescu continua sugestiile de parteneriere creativa a vinului cu bucate alese, dupa ce v-a propus doua delicii pe baza de carne alba dar si …o reteta de ciorba de burta dietetica, tortellini cu hribi si biban de mare in cosulet de parmezan cu caponata de legume. Dupa bucataria italiana, azi va propun o incursiune in cea ruseasca.

Cultura gastronomica ruseasca are la baza preparate din peste, vanat, pui. Totodata, bucataria ruseasca a fost puternic influentata de-a lungul timpului de retetele celor peste 150 de nationalitati care locuiesc pe teritoriul Rusiei. Cu alte cuvinte, putem spune ca rusii intrec stereotipurile populare in ceea ce priveste varietatea de preparate culinare. Consistenta, condimentata si gatita cu multa meticulozitate, mancarea ruseasca uimeste prin combinarea ingenioasa a unui numar mare de ingrediente.

Foarte apreciate in gospodariile clasice din Rusia sunt fripturile din carne de pasare care sunt servite cu garnituri preluate din culturi precum cea chineza, indiana sau franceza, dar si supele, calde sau reci, acestea sunt adevarate delicii. Pentru a va convinge de bunatatea mancarii rusesti, va voi impartasi o reteta specifica.

Reteta:
Pentru a pune in valoare gustul minunat al pieselor de pui, am ales solutia unui pane delicios. Am folosit bucati de piept de pui, aripioare si, chiar, o pulpa respectabila. Le-am trecut pe toate prin lapte, in care am inmuiat miez de paine alba, apoi prin ou batut cu mirodenii, sare de mare cu ierburi uscate de Provence si marar verde. Evident, piesele de pui au fost tavalite si prin pesmet auriu! Nu mi-a mai ramas decat sa incing bine uleiul intr-o tigaie adanca, dotata si cu strecuratoare, dupa care am invatat, pe rand, fiecare piesa sa faca scuba diving. Dupa ce le-am extras, bine rumenite, din tigaie, le-am lasat sa se scurga bine pe un servet de lemn. La final, le-am garnisit cu muraturi (fasii de gogosar rosu si buchetele de conopida), inainte de a le servi cu felurite sosuri, intre care unul de unt cu usturoi.

Filmul, realizat in bucataria restaurantului Bucurestiul Insular, poate fi vizionat aici.

Saptamana viitoare, puteti castiga sticle de Theia C hardonay in cadrul unui concurs organizat pe www.bucatarescu.ro!

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply