|

Reteta: TORT de fructe cu TAMAIOASA ROMANEASCA

Va tenteaza un vin aproape licoros? Pe mine, da, dintotdeauna. V-am prezentat zilele trecute un exceptional vin alb dulce, faimoasa Tamaioasa Romaneasca in varianta Special Reserve de la Prahova Valley (Cramele Halewood). Spuneam ca vinul acesta aromat merge de minune ca aperitiv, insa se potriveste perfect si la desert, insotind deserturile rafinate, de pilda tartele cu fructe proaspete. Apoi, v-am invitat sa savurati un desert …international, faimoasa Banana Split.

Azi, daca tot am citit despre noile aventuri din familia regala britanica (se pare ca si Printul Harry o curteaza pe Pippa Middleton), sa rememoram o reteta dulce care a facut senzatie in vara trecuta, anume tortul miresei la nunta Printului William cu Kate Middleton.

Tort de fructe englezesc

(cantitati pentru o forma rotunda cu diametrul de 25 cm)

1,2kg faina
2 1/2 lingurite de parf de copt
1/4 lingurita nucsoara

¼ lingurita scortisoara

¼ lingurita cuisoare
1 cana de untura sau 1 pachet de unt/margarina
450gr zahar brun. brown sugar
3 oua bine batute
1 lingurita esenta lamiie
700 gr stafide
60 gr coaja de lamiie confiata
60 gr coaja de portocala confiata
60 gr cirese confiate
60 gr ananas confiat

250 gr nuca pisata
240 ml suc de fructe

Preparare

Cerneti faina impreuna cu praful de copt, nucsoara si scortisoara. Separat amestecati untul si zaharaul. Adaugati ouale pe rind, esenta de lamiie, fructele, nuca si amestecati bine. Adaugati amestecul de faina cite putin, alternind cu sucul de fructe, amestecind bine de fiecare data. Turnati in forma de tort, unsa cu unt si tapetata cu hirtie de pergament. Coaceti la foc foarte mic pentru 2 ore si jumatate sau pina cind trece testul scobitorii.

Se lasa la racit, se insiropeaza cu rom si se orneaza cu frisca si fructe confiate. Apoi, se poate servi cu un pahar de Tamaioasa Romaneasca scoasa de la gheata!

Citeste si:

Tags: , , ,

Leave a Reply