|

TAMAIOASA ROMANEASCA Prahova Valley Special Reserve – Dulce si aromata!

 Putine vinuri dulci sau de desert au un caracter atat de pronuntat romanesc! Nu intamplator, vinul se numeste TAMAIOASA ROMANEASCA, avand ca apelatiune de origine Colinele Dobrogei, un loc binecuvantat de Soare, unde caldura verii ajuta dulceata sa se concentreze in bobul de strugure.

Tamaioasa Romaneasca Prahova Valley Special Reserve este un vin de soi recunoscut si pe plan international, dovada fiind recentele succese din acest an: Medalie de Aur la International Wine Contest Bucharest (IWCB 2012) si Medalie de Argint la Muscats du Monde 2012.

Ceea ce da specificitate acestui vin este pregnanta caracterului aromatic al soiului, bine imprimat in structura vinului elegant si placut, cu o dulceata naturala dar si cu o aciditate ferma. Vin alb dulce, cu 11,5% alcool, Tamaioasa Romaneasca Prahova Valley Special Reserve exceleaza cu culoarea sa nobila, galben-aurie, si cu aromele sale complexe si expresive, completate seducator de notele speciale de miere si flori de salcam. Din punct de vedere olfactiv, vinul este amplu si voluptos, pastrand arome dulci dupa degustare.

Tamaioasa Romaneasca Prahova Valley Special Reserve poate fi servit ca aperitiv, bine racit la 5-7 grade Celsius, dar se potriveste de minune si cu finalul mesei, in compania prajiturilor rafinate sau a tartelor cu fructe proaspete, de pilda cu piersici sau caise.

In zilele urmatoare, va vom prezenta o serie de asocieri gastronomice ale acestui vin de exceptie, iar saptamana viitoare vom lansa, impreuna cu Cramele Halewood, un nou concurs cu acest vin de soi!

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply