|

AIRFRYER, intoarcerea la cartofi “prajiti”! 3 ponturi pentru folosirea aparatului

Dupa ce, de aproape zece zile, exersez cu aparatul revolutionar care poate praji cartofii si legumele (aproape ) fara ulei, folosind doar curenti de aer fiebinte – AIRFRYER de la Philips, pot sa spun ca sunt in masura sa ofer cateva tricksuri. a) In primul rand, legumele si cartofii sunt mai buni daca, inainte de a-i supune actiunii aerului fierbinte, ii pregatim separat intr-un bol mare, cu cateva picaturi de ulei, sare si mirodenii. Astfel, bucatelele delicioase se “ung” superficial pe toata suprafata si capata o paleta interesanta de gusturi. b) Nu fetisizati indicatiile privind numarul de minute pentru care trebuie setat aparatul! Totul depinde foarte mult de textura legumelor (si, banuiesc, desi eu inca nu am folosit asa ceva, de faptul daca au fost sau nu congelate inainte).  Adaugati sau scadeti 2-3 minute in functie de acest criteriu. De pilda, feliutele de dovlecei obisnuiti au nevoie de 2 minute mai putin ca sa se faca decat cele de zucchini! c) Orice combinatie e, practic, posibila, insa e bine sa nu , chiar “orice” cu “orice”. Folositi separatorul si, daca legumele dintr-o parte nu sunt la fel de bine facute precum cele din cealalta parte, le mai puteti lasa inca vreo cateva minute.

…Acestea fiind zise, sa va povestesc ce am pregatit aseara la Airfryer. La cererea extraordinara a fetitei mele, m-am intors la …cartofi prajiti! De fapt, cui nu-i plac la nebunie cartofii prajiti (…si nu ma gandesc neaparat aici la cei care frecventeaza Mc Donald’s)? De data asta, nu am mai taiat cartofii pe lung, ci am preferat felioare rotunde, asemanatoare unor chipsuri ceva mai groase, pe care le-am pudrat cu putina boia dulce. Si, separat, am pregatit un dip-in de iaurt cu marar (atat, nimic mai mult, fara ulei incorporat, doar un varf de cutit de sare de mare proaspat rasnita). Ce a urmat, e usor de imaginat: mi s-a cerut si o a doua portie! Pofta buna si voua, impreuna cu Airfryer!

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply