|

Conopida la AIRFRYER / Reteta simpla: savuroasa si sanatoasa!

Si in weekend m-am jucat cu aparatul revolutionar care poate praji cartofii si legumele (aproape ) fara ulei, folosind doar curenti de aer fiebinte – AIRFRYER de la Philips! Pana acum, am exersat prajirea cartofilor, a legumelor si a dovleacului, rezultatele fiind, de fiecare data, delicioase. Cartofii si celelalte legume sunt crocante, avand un gust din care a disparut izul de ulei incins. Toate se inscriu, fara doar si poate, in categoria mancarurilor sanatoase ….dar cu gust! (La care contribuie in primul rand mirodeniile si ierburile de gust, de pilda, pentru cartofi, rozmarinul.)

Am incercat si conopida la Airfryer. Cum conopida este una dintre bucuriile mele de toamna – o mananc si cruda, de pofta! -, nu o puteam neglija. Ce am facut: am stropit-o usor cu ulei, am presarat mirodenii dulci (de la Solaris) si am setat Airfryer la 180 grade Celsius timp de 12 minute. Buchetelele au fost chiar mai gustoase decat cele clasice, prefierte si apoi facute pane la tigaie, dar inecate in ulei si necesitand mai multe straturi de hartie absorbanta pentru a nu fi gretoase. Mancarea e mai buna si mai sanatoasa la Airfryer!

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply