|

SCURTA Viognier Tamaioasa 2012 – vin racoros de vara!

Cramele Halewood, Furnizorul Oficial al Casei Regale a României, aduc în atenția consumatorilor două vinuri din gama Single Vineyard Selection ce îmbină perfect tradiția cu noul și se aliniază la tendințele mondiale îmbrățișate de marile case de vinuri.
Vinurile Single Vineyard Selection din care fac parte La Catina Pinot Noir şi Viognier Tamaioasa – Scurta au fost lansate sub conceptul de “vie unică” (single vineyard), întrucât strugurii provin din areale mici care au conditii specifice, precum solul şi micro-climatul, dând vinurilor o tipicitate a soiului bine exprimată.

Single Vineyard Selection Viognier Tamaioasa Romaneasca 2012– Scurta

Un vin inedit din strugurii podgoriei Dealu Mare. Cele doua vinuri de baza au fost vinificate separat, apoi, dupa limpezirea musturilor, s-a realizat proportia de 85% Viognier si 15% Tamaioasa Romaneasca. Rezultatul este un vin cu arome complexe si note de piersici bine coapte si caise confiate. Postgustul este lung, remarcandu-se note de flori albe, bine sustinute de structura si echilibru acid al vinului. Vinul proaspat, cu 13% alcool, poate fi servit si ca aperitiv, dar merge excelent cu preparate usoare din peste sau pui ori cu foietaje frantuzesti sau alte prajituri fine.

Pentru calitatile sale, acest tip de cupaj de la Cramele Halewood a obtinut deja recunoasterea international, primind 9 distinctii, intre care medalia de bronz la Decanter World Wine Awards 2012, precum si 89 de puncte din partea publicatiei Wine Enthusiast.

Aceste vinuri pot fi achiziţionate şi online, accesând www.winery-outlet.com, dar şi din magazinele Halewood – The Winery Outlet (Bucureşti, Ploieşti, DN1 Breza-Nistoreşti, Sinaia, Azuga, Braşov, Târgovişte, Urlaţi şi Câmpulung).

Citeste si:

Tags: , , , , ,

Leave a Reply