|

DON CURCAN – Calatorii culinare / Retete de sandvisuri cu JAMBON din piept de curcan

I se spune Don …Don Curcan! Deloc intamplator! Jambonul din piept de curcan trimite ca savoare la specialitatile de mezeluri iberice de la Campofrio. In egala masura, este si un produs din carne sanatoasa, care poate fi recomandat tuturor grupelor de varsta, inclusiv copiilor.
De aceea, când vrei să combini savoarea gustului cu o masă echilibrată, carnea de curcan este cea mai delicioasă alegere. Este bogată în proteine şi vitamine din complexul B, în acelaşi timp conţinând puţine grăsimi. Mai mult, 100 de grame de carne de curcan îţi oferă 46% din necesarul zilnic de seleniu (agent anti-cancerigen care ajută şi la funcţionarea glandei tiroide şi protejază articulaţiile), 22% din fosfor (binefăcător pentru sistemul nervos) şi 100% din tryptophan (un aminoacid care combate insomnia). Produsele Campofrio Don Curcan îţi oferă toate beneficiile sănătoase şi un gust savuros, graţie pasiunii cu care îmbinăm cea mai bună carne de curcan cu mirodeniile potrivite.
Putin afumat, facut dintr-o carne usoara si delicioasa, jambonul Don Curcan este ideal pentru orice gustari, pentru tapas de inspiratie spaniola si pentru sandvisuri de tot felul. Eu, de pilda, il folosesc dimineata cand fac pachetelul pentru scoala al fetitei mele. In fiecare zi, incerc sa gasesc o noua combinatie si jambonul ma ajuta mult, in sensul ca se parteneriaza usor cu mai multe feluri de paine (alba prajita, neagra, cu seminte, bagheta etc.) dar si cu diferite ingrediente, de la frunzele de salata si rosiile cherry la feliutele de branza sau cascaval ori, chiar, rondelele de ananas. Acum, ca e sezonul fructelor culese direct din gradina noastra de la tara, o tentez inclusive cu sandvisuri in care jambonul Don Curcan se intalneste in chip fericit cu cascavalul si cu …ciresele albe, cele un pic amarui! Dar aria combinatiilor este mult mai extinsa: feliute de castravete presarate cu sare roz de Himalaya, masline verzi fara samburi, rulada de branza, urda frecata cu marar, branza de burduf cu boia dulce, fasiute de ardei copt, miniomlete din oua de prepelita, ciupercute picante, ardei rotunzi semi-iuti umpluti cu branza, muraturi de casa …cate si mai cate!
Consistenta acestui jambon din piept de curcan ne ajuta chiar sa ne lipsim de paine: putem folosi felia de jambon pentru a infasura legume, fruce, branzeturi etc., obtinand rulouri foarte gustoase. La aceste rulouri, nu folosesc maioneza, doar un pic de smantana mai groasa, ca sa lege compozitia. Buchetelele de conopida sunt foarte apreciate de fiica mea atunci cand sunt invelite in jambon, o amuza diferenta de textura dintre cele doua componente de baza ale ruloului. Sa faci un sandvis devine tot mai mult un joc amuzant.
…Cu jambonul din piept de curcan reiau, in fiecare dimineata, o calatorie culinara spre propria mea copilarie!

…Si mai multe povesti culinare gasiti aici: www.campofrio.ro. Vizitati pagina: https://www.facebook.com/CampofrioRomania. Saptamana viitoare, ne intoarcem acasa cu …mezeluri romanesti!

Proiect realizat cu sprijinul Campofrio Romania.

Citeste si:

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply