|

Viognier 2011 RHEA – Editie Limitata

Iata un vin alb de exceptie, realizat intr-o editie limitata la 6.300 sticle, numerotate individual. Acest vin elegant, recolta anului 2011, este obtinut din prima plantatie de Viognier din Romania de pe Domeniile Halewood – Viile Scurta. Viile Scurta, atestate documentar inca din secolul XVI, sunt un areal situat pe pantele insorite ale podgoriei Dealu Mare, la o altitudine de aproximativ 150 de metri, pe locul unde acum multe milioane de ani se gasea Marea Sarmatica. Prezenta calcarului de sediment din roca mama confera vinurilor produse aici o finete deosebita si un caracter puternic de “terroir”. Numele de Via Scurta isi are originea de la unul din primii ei proprietari, o jupanita numita Stana Scurtoae.
Vinul are un buchet bogat de piersici, flori de portocal si mango, imbogatit cu note discrete tipice lemnului de stejar aduse de o cantitate mica de Viognier maturat in baricuri noi frantuzesti. Structura robusta, bine echilibrata cu aciditate vioaie si aromele fine de fructe coapte dau lungime vinului dupa degustare.
Vinul, cu 14& alcool, se poate asocia cu preparate din fructe de mare, peste sau pui, fiind un partener interesant al meselor de vara. Se serveste racit la 10° – 12° C.
In zilele urmatoare, revin cu noi detalii despre acest vin elegant si, mai ales, cu noi propuneri de parteneriere gastronomica.
Acest vin tocmai a obtinut medalie de argint la International Wine Contest Bucuresti 2012.

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply