|

FETEASCA ALBA Prahova Valley Reserve

Asa cum v-am explicat deja, vinurile selectionate din gama Prahova Valley a Cramelor Halewood poarta indicativul RESERVE, care atesta calitatea lor deosebita. In aceasta gama intra, astfel, Feteasca Alba Reserve si Sauvignon Blanc Reserve, vinuri de exceptie care, bine racite, fac deliciul meselor de vara.
Ambele vinuri au beneficiat de un tratament special inca din vie. Astfel, pentru Feteasca Alba, cu apelatiune de origine Dealurile Munteniei, strugurii au fost recoltati la maturitate deplina, desciorchinati si zdrobiti. Extragerea aromelor primare s-a facut timp de 10 ore prin macerare peliculara la 14 grade Celsius. Mustul ravac bine limpezit, in care au fost integrate drojdiile selectionate, a fermentat timp de 14 zile in cisterne de inox, la aceeasi temperatura.
Vinul, cu 13% alcool, este un vin proaspat, echilibrat si revigorant, cu o delicate culoare galben pai. Are o aroma fina de fructe exotice cu note de flori albe de camp si floare de soc.
Bine racit la 8-10 grade Celsius, se recomanda a fi servit ca aperitiv sau in compania unor salate, preparate din peste sau carne alba, branzeturi nu foarte maturate si fructe de mare. Un sufleu usor de legume cu branza proaspata sau o budinca de anghinare ori sparanghel ar constitui mici rafinamente gastronomice care ar pune in valoare calitatile vinului Feteasca Alba Prahova Valley Reserve.

Citeste si:

Tags: , , ,

Leave a Reply