|

HYPERION Adrian Vineyard Feteasca Neagra 2010

HYPERION Adrian Vineyard Feteasca Neagra 2010, ca si celelalte vinuri noi, de exceptie, lansate in aceasta toamna de Cramele Halewood, apare intr-o editie limitata, de numai 8.000 sticle. Editia 2010 a vinului este rezultatul unei selectii riguroase a strugurilor de Feteasca Neagra proveniti din Viile Adrian din Dealu Mare. In zona in care sunt situate aceste vii, diferentele de temperature intre zi si noapte sunt semnificative, ceea ce conduce la prelungirea perioadei de coacere Acest fapt are drept fericita consecinta acumularea de arome intense in boabe, in special de fructe negre. Fermentat in cisterne vertical de inox, vinul a fost maturat in proportie de 20% in baricuri noi de stejar si 80% in barcuri aflate la a doua utilizare, pentru a se pastra fructuozitatea si caracterul de soi. Maturrea la baric a durat 9 luni, iar vinul se invecheste in sticla de peste 22 de luni.
Vinul, cu 14% alcool, este elegant si catifelat, cu o culoare rosie puternica, vibranta, si arome placate de mure, afine si prune coapte, care sunt competate de un fin amestec de vanilie si condiment date de contactul cu lemnul de stejar. Taninurile fine se armonizeaza cu textura bogata a vinului, ceea ce, in finl, ii confera lungim si delicatete.
Se serveste la 16-18 grade Celius, in compania carnii de vita sau de vanat la gratar, a preparatelor din miel, a branzeturilor deosebite si a pastel cu sos de rosii.
Revenim in zilele urmatoare cu detalii despre celelalte vinuri de exceptie din editiile noi de la Halewood!
Noile sortimente vor fi disponibile in reteaua HoReCa si in magazinele Halewood – The Winery Outlet (Bucuresti, Ploiesti, Breaza-Nistoresti DN1, Sinaia, Azuga, Brasov, Sibiu, Targoviste, Constanta, Urlati), cat si pe www.winery-outlet.com.

Citeste si:

Tags: , , ,

Leave a Reply