|

HYPERION Chairman’s Reserve Cabernet Sauvignon 2008

Un eveniment pentru cunoscatorii vinului bun: HYPERION Chairman’s Reserve Cabernet Sauvignon 2008 este unul dintre vinurile noi lansate, in editii limitate, in aceasta toamna de Cramele Halewood. Spre deosebire de anii precedenti, s-au folosit struguri din Viile Adrian din Dealu Mare, nu din Via Scurta. Fermentat in cisterne vertical de inox, vinul a fost apoi maturat in baricuri noi de stejar vreme de 36 luni. Dupa maturare, vinul a avut o filtrare medie si a fost imbuteliat fara alte tratamente.
Acest Cabernet Sauvignon cu 13,5% alcool este de un rosu-rubiniu intens si are o personalitate remarcabila. Aromele de fructe negre de padure se armonizeaza perfect cu notele de condiment extrase in timpul contactului cu lemnul de stejar. Din punct de vedere al gustului, complexitatea aromelor (mure, prune negre, menta, piper, cafea, scortisoara) este bine sustinuta de o structura robusta, dar bine echilibrata cu aciditatea si taninurile moi, facand vinul rotund si lung, bine prelungit in postgust.
Se serveste la temperature camerei dar nu mai mult de 16-18 grade Celsius si se asociaza cu friptura de vita, carnea de miel la gratar si branzeturile nobile, bine maturate.

Revenim in zilele urmatoare cu detalii despre celelalte vinuri de exceptie din editiile noi de la Halewood!
Noile sortimente vor fi disponibile in reteaua HoReCa si in magazinele Halewood – The Winery Outlet (Bucuresti, Ploiesti, Breaza-Nistoresti DN1, Sinaia, Azuga, Brasov, Sibiu, Targoviste, Constanta, Urlati), cat si pe www.winery-outlet.com.

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply