|

MIDII in vin cu RHEA VIOGNIER 2011

RHEA VIOGNIER 2011 este unul dintre vinurile noi lansate, in editii limitate, in aceasta toamna de Cramele Halewood.,
Vinul este obtinut din strugurii de pe plantatia de Viognier din Dealu Mare – Viile Scurta, atestate documentar din secolul XVI, cand intre primii sai proprietari s-a numarat si jupaneasa Stana Scurtoae.
Acest vin elegant, cu 14% alcool, a fost tras intr-o editie limitata de 6.300 sticle si a primit deja 3 premii internationale, intre care o mentiune la Decanter World Wine Awards 2013.
Ceea ce te izbeste efectiv la acest vin este buchetul bogat de piersici, flori de portocal si mango, imbogatit cu note discrete specifice lemnului de stejar provenind de la un procent minoritar de Viognier maturat in baricuri noi frantuzesti. Structura robusta este bine echilibrata de o aciditate vioaie, iar aromele fine de fructe coapte dau lungime vinului si dupa degustare.
Se serveste racit la 10-12 grade Celsius si in asociere cu fructe de mare, peste sau pui.

BUCATARESCU va propune acest vin in relatie cu MIDII IN VIN CU SOS DE USTUROI (reteta primita de la Mihaela Dragnea)

Ingrediente: 2 lingurite de mustar de Dijon, ½ lingurita de sare de mare, ½ linguritade piper macinat, 4-5 catei de usturoi, 2 linguri de zeama de lamaie, 1 ceasca de ulei de masline extravirgin, 2 cesti de vin alb sec, 1 ceapa, 500 gr carne de scoici, patrunjel verde tocat.

Preparare: In blender, se amesteca usturoiul cu mustarul, sarea si piperul, apoi, la viteza mica, se adauga putin cate putin uleiul de masline. La final, cand emulsia e gata, se pune si zeama de lamaie proaspat stoarsa, rezultand un fel de alioli. Apoi, se transfera intr-un bol, pastrandu-se la rece pana in momentul servirii. Separat, intr-o tigaie, se pune restul de usturoi cu vinul si ceapa taiata marunt. Se da intr-un clocot, apoi se mai lasa cateva minute la foc mic. Dupa aceea, se pun midiile, fierbandu-se la abur, cu capacul tigaii pus si tigaia miscata periodic. Dupa 8-10 minute, transfera intr-un castron, unde vor fi stropite cu sosul gata facut, iar patrunjelul verde este alaturat ca garniture, impreuna cu un mic morman de cartofi prajiti.

Revenim in zilele urmatoare cu retete culinare associate celorlalte vinuri de exceptie din editiile noi de la Halewood!
Noile sortimente sunt disponibile in reteaua HoReCa si in magazinele Halewood – The Winery Outlet (Bucuresti, Ploiesti, Breaza-Nistoresti DN1, Sinaia, Azuga, Brasov, Sibiu, Targoviste, Constanta, Urlati), cat si pe www.winery-outlet.com.

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply