|

RHEA Viognier 2011 – buchet bogat de piersici si flori

RHEA VIOGNIER 2011 este inca unul dintre vinurile noi lansate, in editii limitate, in aceasta toamna de Cramele Halewood.,
Vinul este obtinut din strugurii de pe plantatia de Viognier din Dealu Mare – Viile Scurta, atestate documentar din secolul XVI, cand intre primii sai proprietari s-a numarat si jupaneasa Stana Scurtoae.
Acest vin elegant, cu 14% alcool, a fost tras intr-o editie limitata de 6.300 sticle si a primit deja 3 premii international, intre care o mentiune la Decanter World Wine Awards 2013.
Ceea ce te izbeste efectiv la acest vin este buchetul bogat de piersici, flori de portocal si mango, imbogatit cu note discrete specifice lemnului de stejar provenind de la un procent minoritar de Viognier maturat in baricuri noi frantuzesti. Structura robusta este bine echilibrata de o aciditate vioaie, iar aromele fine de fructe coapte dau lungime vinului si dupa degustare.
Se serveste racit la 10-12 grade Celsius si in asociere cu fructe de mare, peste sau pui. In curand, propunerile gastronomice ale lui Bucatarescu pentru acest vin!

Revenim in zilele urmatoare cu detalii despre celelalte vinuri de exceptie din editiile noi de la Halewood!
Noile sortimente vor fi disponibile in reteaua HoReCa si in magazinele Halewood – The Winery Outlet (Bucuresti, Ploiesti, Breaza-Nistoresti DN1, Sinaia, Azuga, Brasov, Sibiu, Targoviste, Constanta, Urlati), cat si pe www.winery-outlet.com.

Citeste si:

Tags: , , ,

Leave a Reply