|

THEIA Chardonnay – vin alb cu arome de fructe coapte

THEIA Chardonnay 2012 face parte dintre vinurile noi lansate, in editii limitate, in aceasta toamna de Cramele Halewood.
In 2012, a fost o recolta de exceptie in viile din Sebes, Alba, iar strugurii au fost vinificati in stil modern. Recoltati la maturitate deplina, la sfarsitul lunii septembrie, au fst macerate pelicular timp de 5 ore, la 12 grade Celsius, apoi mustl ravac a fost decantat gravitational si fermentat la 16 grade Celsiua timp de 25 zile. Fermentatia alcoolica s-a finalizat in butoaie de stejar american, generand note subtile de arome condimentate.
Vinul, cu 14% alcool, a fost tras doar in 13.000 sticle. Theia Chardonnay a obtinut deja 8 premii international si 88 puncte in Wine Enthusiast Magazine.
THEIA Chardonnay 2012 are culoarea de un elegant galben pai, arome intense de caise coapte, pepene si grapefruit, note dulci de miere, iar fermentarea si maturarea in baric de stejar a adaugat note fine de vanilie si picante de nucsoara.
Se servste racit la 10-12 grade Celsius, asociindu-se perfect cu preparate din peste sau pui, legume la gratar sau fructe de mare.

Revenim in zilele urmatoare cu detalii despre celelalte vinuri de exceptie din editiile noi de l;a Halewood!
Noile sortimente vor fi disponibile in reteaua HoReCa si in magazinele Halewood – The Winery Outlet (Bucuresti, Ploiesti, Breaza-Nistoresti DN1, Sinaia, Azuga, Brasov, Sibiu, Targoviste, Constanta, Urlati), cat si pe www.winery-outlet.com.

Citeste si:

Tags: , ,

Leave a Reply