|

TERRA CRETA – cel mai bun ulei de masline grecesc

Ai nostalgia vacanței de vară din Grecia, cu mâncarea aceea fabuloasă, al cărei gust e aproape imposibil de reprodus în bucătăria de acasă? Dacă ai nevoie de ulei de măsline adevărat, îl poți găsi chiar în inima Bucureștiului, intr-o bacanie greceasca autentica.
Koroneiki este unul dintre cele mai vechi soiuri de măsline, cu o vechime de peste 3.000 ani, originar din insula Creta. Koroneiki reprezintă un standard mondial în evaluarea oricărui ulei de masline. Măslinele sunt culese manual, presate la rece (27 grade Celsius), uleiul fiind obținut dintr-o singură presare, având un gust deosebit de bogat și un conținut ridicat de polifenoli și antioxidanți, aciditatea situându-se între 0,2 și 0,4%.
În același magazin, poți lua ”la pachet” și oțet balsamic cretan, dar și – mai nou – melci conservați (33-37 lei /90 gr) ori bomboane de portocale cu minimum de zahăr. Uleiul de măsline este prezentat sub mai multe forme, de la flacoane de 250 ml (inclusive spray-uri – 1 calorie per puff) la bidoane de 5 litri.
Prețurile la uleiul de măsline extravirgin din Creta variază între 37 lei litrul (32 lei/l în cazul bidonului de 5 l) și 266 lei/250 ml – în cazul unor specialități, precum uleiul Poqa.

DATE DE CONTACT
Christina’s Hellenic Gourmet -Terra Creta Olive Oil
Str. Luterană, Nr.5, Sector 1, București
Tel: 021.313.51.54, Mobil: 0722.300.224
www.masline-ulei-masline.ro
office@masline-ulei-masline.ro
emporio.viaegnatia@yahoo.com

Citeste si:

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply