|

Cartofi WEDGES si ARDEI umpluti cu branza la AIRFRYER

Sa trecem la nivelul urmator in folosirea aparatului revolutionar care poate praji cartofii si legumele (aproape ) fara ulei, folosind doar curenti de aer fiebinte – AIRFRYER de la Philips. Aseara, am avut un meniu un pic mai pretentios, insa la fel de usor de pregatit. (De fapt, unul dintre marile avantaje Airfryer consta in usurinta manevrarii si simplificarea muncii in bucatarie! Cum suna sloganul Philips – “Sense and Simplicity”!)

Cartofii nu i-am mai taiat subtiri, pe lung, sau chipsuri rotunde, ci i-am crestat in bucati mari, asa-numitele “wedges”. La fast-food, asa ceva se face in baie de ulei incins (ceea ce numai sanatos nu e!), aici am folosit doar o lingurita de ulei si un praf de condimente continand si boia dulce, atat. I-am lasat un pic mai mult la Airfryer, vreo 22 de minute, dar tot la 180 grade Celsius, pentru a iesi crocanti la exterior si moi la interior, deloc uscati. A iesit ceva fa-bu-los, asa ca din nou a trebuit sa repet pregatirea unei portii la solicitarea extraordinara a familiei.

Dar nu m-am multumit cu atat! Consultand manualul ilustrat Airfryer, am observat ca se pot face foarte usor si ardei umpluti cu branza. E drept, nu am avut la dispozitie branza de capra, cum scrie la carte, dar am luat un bot de branza de oaie si l-am framantat un pic cu 2 lingurite de ulei de masline, adaugand un pic de piper negru proaspat rasnit, verdeata (marar) si cateva seminte de chimen, pentru a obtine o umplutura convenabila. Ardeii (nu foarte mari) astfel umpluti i-am lasat la Airfryer doar 10 minute, cat sa devina umplutura usor onctuoasa si sa se topeasca – la propriu! – in gura. Wow! Definitia insasi a poftei!

Umplutura poate fi, totusi, diversificata: orez fiert si amestecat cu legume si stafide (“ardei umpluti de post”), orez cu creveti si sofran (un fel de mini-paella in ambalaj de ardei), legume cu parmezan si… de fapt tot ce va place voua. Reglati cronometrul dupa textura ingredientelor, intre 8 si 10 minute. Peste ardei puteti turna un pic de smantana, dupa cum ardeii pot fi infasurati in feliute de bacon… Rosiile si ciupercile pot fi si ele umplute cu diferite mixturi, dar cred ca trebuie tinute la Airfryer mai putin, cam 6-7 minute. Ma gandesc, chiar, si la vinete umplute, ar putea iesi un fel de “imam baialdi”!

…Pofta buna cu Airfryer! Voi continua mini-serialul de retete. Urmariti-l cu atentie, fiindca, apoi, de saptamana viitoare, va asteapta mari surprize!!!

Citeste si:

Tags: , , , , ,

1 Response for “Cartofi WEDGES si ARDEI umpluti cu branza la AIRFRYER”

  1. alina stanescu says:

    in ce ati pus ardeii?

Leave a Reply