|

TAMAIOASA ROMANEASCA si Sacher Torte / RETETA perfecta a unui desert complet de duminica!

Continuam serialul de retete asociate vinurilor de la Cramele Halewood! V-am prezentat zilele trecute un exceptional vin alb dulce, faimoasa Tamaioasa Romaneasca in varianta Special Reserve de la Prahova Valley (Cramele Halewood). Spuneam ca vinul acesta aromat merge de minune ca aperitiv, insa se potriveste perfect si la desert, insotind deserturile rafinate, de pilda tartele cu fructe proaspete. Apoi, v-am invitat sa savurati un desert …international, faimoasa Banana Split, dar si un tort de fructe englezesc, similar cu cel servit la nunta Printului William cu Kate Middleton.

Pentru ca vine weekendul si intotdeauna dorim sa incercam o reteta speciala in aceste zile, va recomand sa insotim Tamaioasa Romaneasca dulce si aromata cu un tortulet de exceptie - Sacher Torte! Vinul participa si la reteta, dar va fi servit si impreuna cu preparatul!

Sacher Torte este un desert delicios, care merita cu siguranta incercat. Pentru pregatirea lui, ai nevoie de: 170 g de ciocolata dulce-amaruie, taiata in bucati mici, 85 g unt, 4 galbenusuri de ou, 85 g zahar, 5 albusuri de ou, un sfert de lingurita de sare, 0.8 dl faina alba, cernuta. Pentru umplutura de caise ai nevoie de 3,6 dl caise conservate si 1/2 pahar de vin alb dulce. Pentru glazura iti trebuie: 170 g ciocolata dulce-amaruie, taiata in bucati mici, 30 g unt, 5,5 dl smantana grasa si frisca pentru servit.

Ce trebuie facut: Tapetati cu unt si faina o tava pentru prajituri de 23×5 cm. Umpleti o oala mare cu apa si fierbeti-o la foc mic. Intr-un bol amestecati ciocolata si untul si topiti-le deasupra apei. Lasati-le deoparte sa se raceasca. Cu un mixer, amestecati galbenusurile de ou cu 30 g de zahar pana devin albe si pufoase. Adaugati si amestecul de ciocolata.

Intr-un alt bol, amestecati albusurile de ou si sarea pana se formeaza bobite moi. Adaugati treptat si zaharul ramas si continuati sa amestecati pana se formeaza bobite tari. Incorporati faina; adaugati 1/3 din aceasta compozitie in amestecul de ciocolata pentru a-l deschide. Adaugati cu grija si restul compozitiei albe si amestecati pana devine omogena. Turnati in tava pregatita.

Pentru a pregati crema de caise: pasati caisele conservate si amestecati cu vin dulce – Tamaioasa Romaneasca.

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply