|

FLOAREA SOARELUI – Feteasca Neagra 2013 …cu cotlet de porc marinat!

FLOAREA SOARELUI – noul brand pentru “rezervele” de la Halewood – propune cateva vinuri spectaculoase. Primul care mi-a atras atentia este – cum altfel? – FETEASCA NEAGRA 2013. E suficient sa-l torni in pahar ca sa te indragostesti de el: un vin rosu-rubiniu stralucitor, degaja o aroma subtila de prune uscate, langa care vin aluzii de mure si mirodenii. Un vin demisec, catifelat si elegant, cu o consistenta si un gust memorabile. Cu 13% alcool, vinul este ideal pentru felurile principale, exceland in asocierile cu fripturile de carne rosie, dar facand o figura interesanta si impreuna cu pastele sau branzeturile afumate. Temperatura ideala de servire este cea ambientala – 16-18 grade Celsius.
Bucatarescu va propune o reteta savuroasa, corpolenta, suculenta, in deplin acord cu vinul!

Cotlet de porc marinat

Ingrediente:

*cotlet de porc
- pentru marinada:
* 5-6 pahare de vin rosu
* 2-3 linguri de ulei
* cativa catei de usturoi zdrobiti
-1 ceapa rosie taiata bucati mari


* sare, piper, cimbru, amestec de condimente pentru friptura – in cantitati la alegere

Fellile de carne le-am marinat cateva ore in vin cu condiment, usturoi si ceapa. Ideal este sa folosim acelasi vin pe care-l bem dupa aceea: nu va zgarciti, cu cat e mai bun vinul, cu atat va fi mai buna carnea! Nu folositi niciodata vin otetit!
Am prajit carnea in tigaia-gratar.
Am servit cu cartofi prajiti, muraturi si un vin rosu potrivit – Feteasca Neagra 2013 FLOAREA SOARELUI!

Citeste si:

Tags: , , , , ,

1 Response for “FLOAREA SOARELUI – Feteasca Neagra 2013 …cu cotlet de porc marinat!”

  1. [...] de arome a boabelor parguite pe Colinele Dobrogei. V-am prezentat recent cele trei vinuri din gama: FETEASCA NEAGRA cu parfum arhaic, debordand de spiritul locurilor, FETEASCA REGALA moderna, cosmopolita, in accord [...]

Leave a Reply