|

FRIGARUI MARINATE in ulei de nuca … cu Feteasca Neagra FLOAREA SOARELUI

Zi cu soare azi, vreme ideala pentru un gratar. Pentru FETEASCA NEAGRA din noua gama FLOAREA SOARELUI se cuvine sa pregatim o mancare traditionala intr-o varianta moderna…

SUGESTIE CULINARA BUCATARESCUFrigarui de vita marinate in ulei de nuca!

Am ales o marinada care sa fragezeasca carnea si mai putin puternica pe partea de aromare; cred ca e bine ca aceasta marinada sa condimenteze mai putin astfel incat sa simtim mai bine aromele carnii; aceasta marinada se potriveste pentru carne rosie, care apoi trebuie preparata la grill si are la baza un mix de uleiuri. Implicit este un tip de marinada mai rar intalnita, sugerata candva de prietenul Adrian Adamesteanu de la www.CampingGrill.ro .

Ingredientele marinadei:

200 ml ulei de masline

50 ml ulei de nuci

100 ml ulei de rapita

1 ardei iute rosu (chili)

suc proaspat presat de la o lamaie

1 lingurita boabe de piper

cateva boabe de ienupar

1 lingurita boia dulce

1 lingurita boia iute

1 lingurita coriandru macinat

1 lingurita maghiran uscat

1 lingurita rozmarin uscat

1 lingurita de sare

Preparare:

  1. se amesteca toate uleiurile si sa adauga celelalte ingrediente
  2. se lasa marinada sa stea intr-un borcan cu capac timp de o saptamana
  3. inainte de a pune la gratar frigaruile de vita, lasati in marinada pentru cateva ore bucatile de vita (cca. 3 cm grosime)

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply