|

CONCURS: Castiga 5 PREMII – seturi x2 vinuri FLOARE DE LUNA de la Cramele Halewood

Vinurile FLOARE DE LUNA de la Cramele Halewood, pe care vi le-am prezentat AICI, au caracteristicile de excelenta ale seriei clasice Private Reserve. De altfel, la prestigiosul Concours Mondial de Bruxelles 2014, cele doua vinuri din gama au obtinut medaliile de aur.
Delectare pentru cunoscatorii vinurilor alese, cele doua sortimente sunt o bucurie si pentru gourmets.
CRAMELE HALEWOOD si Bucatarescu va invita sa participate la un concurs cu 5 PREMII tentante (seturi cu cele doua vinuri din gama FETEASCA ALBA si FETEASCA NEAGRA).

…Ce trebuie sa faceti pentru a avea sansa de a castiga unul din cele 5 PREMII? Nimic mai simplu: recititi articolul de prezentare al gamei FLOARE DE LUNA si trimiteti la office@bucatarescu.r raspunsul creativ la intrebarea:
-Cu ce reteta(e) v-ar placea sa parteneriati Feteasca Alba si/sau Feteasca Neagra din gama FLOARE DE LUNA?
Puteti numi sau descrie reteta si puteti oferi raspunsuri multiple. Perioada de deafasurare a concursului: 24 iunie – 6 iulie 2014.

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

105 Responses for “CONCURS: Castiga 5 PREMII – seturi x2 vinuri FLOARE DE LUNA de la Cramele Halewood”

  1. Bucatarescu says:

    1.LAURENTIU PRODAN: Ma atrage combinatia Feteasca Neagra Floare de Luna cu muschi de vita si sos de ciuperci.

  2. Bucatarescu says:

    2,STELIAN MARCU: Creveti cu sos alb si Feteasca Alba

  3. Bucatarescu says:

    3.CRISTINA BOICIUC:File de halibut cu sos pesto si salata rucola

  4. Bucatarescu says:

    4,ALEXANDRU RUSU: Mi-ar placea sa parteneriez vinurile Feteasca Alba cu reteta “Somon cu portocale” .

  5. Bucatarescu says:

    5.DAN ABABEI:Pastrav afumat la cobza cu mamaliguta – Feteasca Alba
    Ceafa de porc la gratar cu cartofi piure – Feteasca Neagra

  6. Bucatarescu says:

    6.NICOLAE GUES: Papricas de pui cu salata de rosii cu busuioc plus Feteasca Neagra …rezultat fericire!

  7. Bucatarescu says:

    7.ANISOARA GOLEANU: As parteneria Feteasca Alba cu un preparat din pui-ex.Pui cu lamaie -sau cu peste alb -somon cu sos bechamel si as parteneria Feteasca Neagra cu rata cu masline sau cu un preparat de miel-pulpa de miel la cuptor cu rozmarin.

  8. Bucatarescu says:

    8.LILIANA IONICA TUDORACHE: Pentru Feteasca Alba as alege un preparat din peste sau pui( ex: aripioare de pui picante) si cu Feteasca Neagra as asocia medalion din muschi de vitel,cu sos din fructe de padure.

  9. Bucatarescu says:

    9.CONSTANTIN GOLEANU: Cu Feteasca Alba as asocia un preparat din piept de pui-piept de pui cu smantana- ,iar cu Feteasca Neagra as asocia friptura la tava din berbecut ,cu usturoi si rozmarin.

  10. Bucatarescu says:

    10.DANIELA PAVALOIU: frigarui de fructe cu creveti (pentru Feteasca Alba)
    si muschiulet de porc (pentru Feteasca Neagra)

  11. Bucatarescu says:

    11.ANA-MARIA STANESCU:Friptura de curcan cu cartofi si sparanghel merge foarte bine, vorbesc de carnea de curcan cu Feteasca Neagra din gama FLOARE DE LUNA

    Ingrediente:

    Carne de curcan
    1 pahar de vin
    sare
    piper
    paprika
    cili(optional)
    usturoi
    cartofi
    1 borcan sparanghel
    1 cutie de sos hollandaise

    Preparare:

    Etapa 1: Se spala carnea de curcan si se taie cubulete mici.
    Punem o tigaie pe foc si adaugam o lingura mica de ulei si punem carnea in tigaie.
    Intre timp curatam usturoiul si il facem pasta (usturoiul se pune in functie de gusturile fiecaruia) si apoi il adaugam in tigaie
    Cand carnea incepe sa se rumeneasca un pic adaugam vinul si apoi condimentele si lasam sa fiarba in vin.
    Punem cartofii la fiert in coaja,cand sunt gata ii decojim.
    Intre timp punem sparanghelul la incalzit intr-o oala 2-3 minute apoi il scoatem,se serveste alaturi de sos.

  12. Bucatarescu says:

    12. ADRIANA DUMITRESCU: Feteasca Alba din gama FLOARE DE LUNA as asocia-o cu o reteta de- File de pastrav cu parmezan la cuptor.
    Feteasca Neagra din gama FLOARE DE LUNA as asocia-o cu o reteta de- Cotlete de miel la cuptor.

  13. Bucatarescu says:

    13.CLAUDIU DUMITRESCU: Feteasca Alba Floare de Luna ar merge, dupa parerea mea, cu un somon cu portocale, iar Feteasca Neagra Floare de Luna s-ar potrivi perfect cu un muschiulet de porc la cuptor sau cu un muschiulet de vita.

  14. Bucatarescu says:

    14.OVIDIU-MIHAI STOIAN: As parteneria Feteasca Alba cu peste alb sau fructe de mare, iar Feteasca Neagra cu niste paste cu sos de rosii picante si eventual niste branzeturi.

  15. Bucatarescu says:

    15.RADU DUMITRESCU: Feteasca Alba din gama FLOARE DE LUNA,prefer sa o folosesc la o reteta de paste cu fucte de mare/ton/piept de pui!
    Daca prepari pastele cu vin,intr-o astfel de reteta,ies pur si simplu delicioase!

  16. Bucatarescu says:

    16.VIORICA MAZILU: Mi-ar placea Muschi de vita cu Feteasca Neagra.

  17. Bucatarescu says:

    17.GIGI PREDA: Feteasca Neagra “Floare de Luna” de la Halewood se parteneriaza de minune cu muschiuletul de porc cu fructe.

  18. Bucatarescu says:

    18.GEORGEL MICU: Feteasca Neagra cu muschi de vita.

  19. Bucatarescu says:

    19.FLORIN LUPU: Cu Feteasca Alba as testa friptura de porc in sange, impanata cu grasime !

  20. Bucatarescu says:

    20.CARMEN ZUICAN: Floare de Lună/ Fetească Albă cred că s-ar potrivi cu un păstrăv cu legume la cuptor.

  21. Bucatarescu says:

    21.IULIAN: Midii in sos de vin FETEASCA ALBA „Floare de luna” de la Halewood si vin tonic cu FETEASCA NEAGRA „Floare de luna” de la Halewood.

  22. Bucatarescu says:

    22.MARIUS CRISTIAN PASLARU: RATA LA CUPTOR
    Pentru marinat:

    ulei de masline
    50 ml vin alb
    sare/piper alb
    ghimbir si praf de curcuma

    Pentru preparare:

    1 rata
    1 portocala stoarsa
    2 catei de usturoi

    MOD DE PREPARARE RETETA RATA LA CUPTOR
    Pentru marinat:
    Se taie bucatiile cu grasime,se unge rata cu ulei de masline pe ambele parti,se presara condimentele si se stropeste cu putin vin.Se lasa la frigider o zi.
    Pentru preparare:
    Intr-o vas de lut punem rata,impreuna cu sosul format de la marinat.
    Rata se cresteaza si se pun felii de usturoi.
    Se pune putin apa in vas ,se acopera cu capac si se da la cuptor pentru 1 ora-1 ora jumatate.
    Se scoate capacul,se pune sucul de portocala peste rata si se da iar la cuptor pana cand se rumeneste bine,circa 1 ora.
    Se poate pregati intre timp o garnitura de cartofi noi cu marar.

  23. Bucatarescu says:

    23.CRISTIAN MURGULET: Feteasca aAba as parteneriza cu paste carbonara, iar Feteasca Neagra cu spaghete bologneze.

  24. Bucatarescu says:

    24.ADRIAN LAVER: Ceafa de porc la gratar cu Feteasca Neagra, Floare de Luna.

  25. Bucatarescu says:

    25.PAUL BUJOR: La Feteasca Alba as prepara peste prajit cu mujdei, mamaliguta si 2 felii de lamaie, iar Feteasca Neagra as combina-o cu niste fleica de porc la gratar asezonat cu cartofi natur si o salata de rosii si castraveti.

  26. Bucatarescu says:

    26.RALUCA MATEI: Feteasca Alba si /sau Feteasca Neagra din gama FLOARE DE LUNA le-as parteneria cu o friptura de vanat fezandata cu ele si garnitura de ciuperci.

  27. Bucatarescu says:

    27.ADRIAN LAZAR: Iahnie de fasole: rosu sec- Feteasca Neagra.

  28. Bucatarescu says:

    28.MARIA RAICH: Mi-ar placea sa parteneriez Feteasca Neagra din gama FLOARE DE LUNA cu niste paste italienesti cu sos de rosii.

  29. Bucatarescu says:

    29.ADRIAN ENE:
    Gratar de legume si muschi de vita cu sos de smantana, mi-ar place la combinatia asta un pahar de Feteasca Neagra!

  30. Bucatarescu says:

    30.SERGIU ONOFREI: Plachie de crap cu Feteasca Alba.

  31. Bucatarescu says:

    31.ALINA TANASIE: Pentru ca imi place carnea de porc foarte mult, as asorta Feteasca Neagra cu costite de porc la gratar.

  32. Bucatarescu says:

    32. BOGDANA STOICA: Fructe de mare sotate in unt cu Feteasca Alba.

  33. Bucatarescu says:

    33.FLORIAN STEFANESCU: Feteasca Neagra cu bujenita de iepure.

  34. Bucatarescu says:

    34.DANIELA IGNAT: Salau bonne femme cu Feteasca Alba tinuta la rece.

  35. Bucatarescu says:

    35.NICOLETA OLTEANU: Desi e vara, eu deja visez la “pomana porcului” impreuna cu o sticla de Feteasca Neagra. Sunt cam taranca, nu?

  36. Bucatarescu says:

    36-39.IULIA OANA: Prima reteta este cea pe care as parteneria-o cu Feteasca Alba si cu Feteasca Neagra : briose cu branza telemea de capra, de burduf sau cu branza brie si ciuperci .
    Ingrediente (pentru 12 brioşe) :200 g făina,200 ml lapte,2 ouă, 2 linguri ulei,1 plic praf de copt, 100 g branza, 100 g ciuperci (champignon) , 1 legătură de ceapă verde,1 lingură de frunze de mărar.Mod de preparare: Baţi ouăle bine cu laptele şi uleiul, adaugi branza tăiata/sfarmata cubuleţe, ceapa tăiată mărunt, mărarul tocat şi ciupercile tăiate felii.Peste făina amestecată cu praful de copt, torni compoziţia lichidă şi le omogenizezi.Aşezi pe o tavă rece tapetată cu hârtie de copt formele unse cu un strop de ulei şi le umpli până la un deget sub margine.Le dai la cuptor (preîncălzit) vreo 35 – 45 de minute, până când se rumenesc uşor deasupra.Mod de servire :briosele cu branza si ciuperci se servesc caldute sau reci. .

    A doua reteta pe care as parteneria-o cu Feteasca Alba : Supă cremă de fenicul și dovlecel ( o reteta deosebit de simpla, dar de efect, rafinata si gustoasa ) . Avem nevoie de: 3 dovlecei medii sau 4-5 dovlecei mici ( se poate folosi orice fel de dovlecel)
    2 rădăcini mari de fenicul (atenție să nu fie veștejite sau cu pete), o ceapă mare, 200 – 250 ml smântâna dulce pentru gătit, sare și piper
    brânză albastră nobilă și crutoane .Începem prin a spăla și tăia ceapa, dovleceii și rădăcinile de fenicul în bucăți egale (dacă rădăcinile de fenicul au mici pete maronii, le curățăm și pe acelea).Le punem pe toate la fiert într-o oală cu capac, acoperite cu apă cât să le acopere plus încă 2 degete, după ce au fiert legumele, supa se lasă un pic la răcorit, după care se pasează cu mixerul (recomandarea mea e să scoateți zeama într-un bol și să o adaugati după ce legumele sunt pasate, până supa ajunge la consistența dorita), Se potrivește gustul supei cu sare, punem smântâna dulce și îi mai dăm un clocot.O servim fierbinte, cu bucățele de brânză albastră fărâmițată în mijlocul bolului și cu piper proaspăt măcinat deasupra. Lângă supă, oferim mesenilor și crutoane din pâine.

    A treia reteta pe care as parteneria-o cu Feteasca Alba : biban de mare cu lamaie si rozmarin (minunat pentru servit cu piure sau cartofi dulci prăjiți). Ingrediente: 1 file de biban mare, 4 crenguţe de rozmarin proaspăt, ulei de măsline, sare de mare, 1 lămâie .
    Metodă de preparare:se încălzeşte cuptorul la 220C. Tăiaţi partea de piele de pe biban în diagonală, astfel încât carnea să fie expusă.
    Pune o cantitate generoasă de rozmarin în zonele lăsate expuse. Frecați restul de pește cu ulei de masline şi presarati cu sare.
    Se pune într-o tigaie care nu lipeşte şi se lasă până pielea începe să-şi schimbe culoarea.
    Transferaţi apoi la cuptorul încins timp de încă cinci minute.Serviţi peştele după ce îl stropiţi cu lămâie şi ulei de măsline.

    Reteta parteneriata cu Feteasca Neagra : Friptura inabusita din carne vitel. Ingrediente: 500-600 g vitel (antricot, muschi, pulpa, rasol), 2 cepe; 2 morcovi; 50 g telina; 20 ml ulei; ; 4-5 catei de usturoi; 1 lingurita boia iute + dulce; 3-4 foi de dafin; cateva fire de patrunjel si/sau marar; sare, piper, cimbru.Mod de preparare :fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase si poti combina mai multe arome dandu-le de fiecare data un gust deosebit.
    Spalati carnea, curatati eventualele pielite, apoi taiati toata carnea in bucati mai maricele, cam de 100-150 g. Curatati si taiati felii cepele si morcovii, apoi puneti-le la calit intr-o cratita mai inaltuta (ideal ar fi un vas de tuci) in ulei, cam 4-5 minute. Adaugati telina taiata bastonase, bucatile de carne si amestecati cu o lingura de lemn, din cand in cand, pana prind o crusta albicioasa pe toate partile. Astfel se vor inchide porii de la suprafata si nu va iesi sucul din carne, friptura ramanand frageda si suculenta. In acest moment turnati peste carne 300-400 ml apa clocotita sau supa de pui/legume( doar zeama fara bucatile de carne sau de legume; de asemenea se poate folosi si cub magic dizolvat in apa ), doar cat sa acopere carnea.
    Adaugati putina sare, piper, verdeata, boia, cimbru si lasati sa fiarba la foc mic cu capac, cam o ora, picurand din cand in cand peste carne apa, astfel incat sa nu scada prea mult zeama.
    Cand carnea este aproape gata, destul de moale, se lasa la fiert fara capac pana scade zeama aproape de tot. Asta dureaza cam 20-25 minute. Intoarceti din cand in cand bucatile de carne. Cam cu 10 minute inainte de a fi gata adaugati foile de dafin si cateii de usturoi taiati felii.
    Dregeti gustul de sare, piper, cimbru si presarati verdeata. Scoateti pe platou carnea, stropiti cu sos, garnisiti cu bucatile de legume si frunze de patrunje.

    Alta reteta delicioasa parteneriata cu Feteasca Neagra : puple de pui cu couscous si caise .
    Ingrediente: 8 pulpe de pui, 2 linguri ulei de masline, 3 cepe potrivite, o lingurita ghimbir macinat, o lingurita boia, 1/2 lingurita praf de curry, 5-6 fire de sofran, , 500 ml supa de pui, 200 g caise deshidratate.
    Preparare:
    Intr-un vas larg, se incalzeste uleiul de masline si se rumenesc pulpele; se adauga ceapa, taiata fideluta, ghimbir, boia, praf de curry si sofran. Se lasa preparatul pe foc circa 5 minute, amestecand din cand in cand. Se toarna supa de pui (sau concentrat de pui) si caisele deshidratate. Se acopera vasul cu un capac si se continua fierberea, inabusit, la foc mic, circa 20 de minute. Se potriveste de sare, piper si se garniseste cu frunze de menta. Preparatul se serveste cu couscous fierbinte si unt.

  37. Bucatarescu says:

    40.LUK BUTILA; Feteasca neagră, pentru ca merge cu mai toată carnea de vânat, aș propune o super combinație cu o FRIPTURĂ DE CĂPRIOARĂ CU SOS DE PIPER VERDE și garnitură de cartofi la cuptor cu rozmarin.

  38. Bucatarescu says:

    41.ALEX 19051988. Pentru Feteasca Alba as alege un preparat din curcan, iar pentru Feteasca Neagra as alege un preparat din fructe de mare.

  39. Bucatarescu says:

    42.AURELIAN DOBRE; Fetească Albă cu păstrăv la cuptor.

  40. Bucatarescu says:

    43.ALINA BAISAN: COSTITE DE PORC la gratar cu Feteasca Neagra FLOARE DE LUNA de la Halewood
    COSTITE DE PORC LA GRATAR
    Ingrediente
    Pentru 4 portii: 1 kg costite de porc
    Pentru sos:
    4 lingurite de ulei,
    4 lingurite de zahar,
    1 linguria de hrean,
    1 lingurita boia dulce,
    1 lingurita sare,
    1 lingurita de cimbru uscat,
    un praf de piper mozaic,
    un praf de chilli,
    otet balsamic,
    o ceapa rosie.
    Pentru garnitura:
    4 felii de paine,
    3 cartofi,
    1 ardei gras,
    2 cepe,
    2 capatani de usturoi,
    3 stiuleti de porumb.
    Mod de preparare
    1. Se pregatesc pentru inceput costitele de porc.
    Se amesteca toate ingredientele pentru sos, pana se obtine un sos consistent in care vor sta la macerat ca sa iasa dulci, picante si suculente.
    Am uns costitele pe fiecare parte cu acest sos si am taiat o ceapa rosie solzisori pe care i-am imprastiat peste costite.
    Am pus folie si am lasat peste noapte la frigider, dar cine vrea poate sa le lase doar 1 ora.
    2. Se curata si se spala legumele, se condimenteaza cu sare si piper, boia si cimbru si se pun pe gratarul incins.
    Feliile de paine le-am uns cu ulei de masline, sare si dupa ce s-au prajit, le-am frecat cu un catel de usturoi.
    Porumbul era gata fiert, dar l-am mai pus putin pe gratarul incins si am presarat sare.
    3. Legumele coapte se pun intr-un bol mare si se acopera.
    Se scot costitele de la rece, se asaza pe gratarul incins si se intorc la intervale mici de timp.
    Se servesc cu legumele coapte si cu un pahar de FETEASCA NEAGRA FLOARE DE LUNA.
    Am decorat cu doi ardei iuti, unul verde si celalalt rosu…

  41. Bucatarescu says:

    @ALINA: De unde ai luat reteta asta? De pe …bucatarescu.ro??? Trebuia sa oferi o sugestie culinara originala…

  42. Bucatarescu says:

    44.CIPRIAN DODOC: Midii in sos de vin cu Feteasca Alba.

  43. Bucatarescu says:

    45.NARCIS GABRIEL (1): Eu prefer sa parteneriez Feteasca aAba cu tocanita de creveti cu rosii si gremolata, ca tot este vara.

  44. Bucatarescu says:

    46.NARCIS GABRIEL (2): Pentru Feteasca Neagra prefer porc cu ghimbir.

    Ingrediente:
    -2 lg ulei
    -300 g carne porc taiata fasii subtiri
    -3 catei usturoi presati in carne
    -1 lg Sos soia
    Ingrediene pt. pregatirea legumelor:
    -1 lg ulei
    -1 morcov
    -1 ardei rosu
    -1 ceapa mare
    -3 cm ghimbir ras
    -1 lg sos soia

    Preparare:
    Carnea de porc se taie felii cat mai subtiri, se prajeste putin in ulei, se pune usturoiul si apa din timp in timp, pentru a fierbe inabusit timp de 25 minute. La final se pune 1 lingura de sos de soia.
    Legumele se taie felii subtiri, se calesc in ulei amestecand la foc rapid timp de 5 minute. Ghimbirul dat prin razatoare se pune spre final, astfel incat sa mai fiarba impreuna 3 minute.
    Cand carnea este gata, se pun impreuna la cuptor intr-un vas incins in ordinea: carne, legume, sos, timp de 5 minute.

  45. Bucatarescu says:

    47.CORINA SCHEAUA: Costite de porc la gratar cu Feteasca Neagra.

  46. Bucatarescu says:

    48.MIHAELA COCOS: Feteasca Alba cu somon cu legume.

  47. Bucatarescu says:

    49.ADRIAN BRATU: Floare de Lună Fetească Neagră imi place in asociere cu muschi de vacuta si legume la gratar iar Floare de Lună Fetească Albă in “parteneriat” somon la gratar

  48. Bucatarescu says:

    50.ELENA HARABAGIU: Feteasca Alba-Peste in crusta de alune
    -Calamari Pane,Fructe de mare
    Paste carbonara

    Feteasca Neagra- Muschi de vita la cuptor
    - Tocanita cu carne de porc
    Spaghete bologneze

  49. Bucatarescu says:

    51.MIHAI STEFAN: Cu o portie consistenta de paste barilla, cu sos din rosioare si ton.

  50. Bucatarescu says:

    @MIHAI: La care dintre vinuri te referi?

Leave a Reply