|

CONCURS: Castiga 5 PREMII – seturi x2 vinuri FLOARE DE LUNA de la Cramele Halewood

Vinurile FLOARE DE LUNA de la Cramele Halewood, pe care vi le-am prezentat AICI, au caracteristicile de excelenta ale seriei clasice Private Reserve. De altfel, la prestigiosul Concours Mondial de Bruxelles 2014, cele doua vinuri din gama au obtinut medaliile de aur.
Delectare pentru cunoscatorii vinurilor alese, cele doua sortimente sunt o bucurie si pentru gourmets.
CRAMELE HALEWOOD si Bucatarescu va invita sa participate la un concurs cu 5 PREMII tentante (seturi cu cele doua vinuri din gama FETEASCA ALBA si FETEASCA NEAGRA).

…Ce trebuie sa faceti pentru a avea sansa de a castiga unul din cele 5 PREMII? Nimic mai simplu: recititi articolul de prezentare al gamei FLOARE DE LUNA si trimiteti la office@bucatarescu.r raspunsul creativ la intrebarea:
-Cu ce reteta(e) v-ar placea sa parteneriati Feteasca Alba si/sau Feteasca Neagra din gama FLOARE DE LUNA?
Puteti numi sau descrie reteta si puteti oferi raspunsuri multiple. Perioada de deafasurare a concursului: 24 iunie – 6 iulie 2014.

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

105 Responses for “CONCURS: Castiga 5 PREMII – seturi x2 vinuri FLOARE DE LUNA de la Cramele Halewood”

  1. Bucatarescu says:

    52.ELISABETA CSOKA: Gulas unguresc la ceaun cu FETEASCA ALBA.

  2. Bucatarescu says:

    53.EUGEN CSOKA: Friptura de vanat cu Feteasca Neagra.

  3. Bucatarescu says:

    54.ANCA BARBULESCU: Papiote de pui cu sos de smantana si cu Feteasca Alba.

  4. Bucatarescu says:

    55.DOINITA GRECU: Pastrav tavalit prin faina cu o Feteasca Alba Floare de luna.

  5. Bucatarescu says:

    56.MARIUS BARCAN: Feteasca Neagra cu o tocana sanatoasa de porc cu multe legume si mirodenii.

  6. Bucatarescu says:

    57.GABI STOIAN: Ma gandesc la felii de vinete tras in unt cu usturoi, alaturi un pahar bine racit de Feteasca Alba.

  7. Bucatarescu says:

    58.ILEANA CIMPOERU: cu Feteasca Neagra merge o friptura de vinat.

  8. Bucatarescu says:

    59.CARMEN MARILENA TENDER:
    FRIGARUI de FRUCTE cu CREVETI .Este o reteta simpla,gustoasa si de efect.

  9. Bucatarescu says:

    @CARMEN MARILENA: La care din vinuri te referi?

  10. Bucatarescu says:

    60.DOINA ANA BUTMAN: Este esential, ca, personalitatile vinului si, respectiv, a mancarii, sa fie respectate si sa se completeze reciproc. O mancare buna evidentiaza aspectele complexe ale unui vin si invers.
    In general, preparatele pe baza de peste se combina cu vinurile albe, cu o aroma tare, seci sau demiseci. Mi-ar placea, sa asociez Feteasca Alba „Floare de luna” cu salau meunière sau dorada la cuptor cu capere si rozmarin.
    Feteasca Neagra „Floare de luna”, as parteneria–o cu curcan la cuptor sau cu friptura de vita cu sos de merisoare.

  11. Bucatarescu says:

    61.SILVIU OANCEA: Miel la gratar cu maioneza facuta din usturoi pisat si amestecat cu smantana si apoi un vin Feteasca Neagra din gama FLOARE DE LUNA de la Cramele Halewood.

  12. Bucatarescu says:

    62.CARMEN NEACSA: Pentru Feteasca Alba vad un pastrav afumat servit cu o maioneza usoara de usturoi, iar pentru Feteasca Nea\gra ma gandesc la o musaca de vinete, cartofi si carne.

  13. Bucatarescu says:

    63.ANDREI MATASARU: O salata orientala cu oua de prepelita merge cu un pahar rece de Feteasca Alba Floare de Luna.

  14. Bucatarescu says:

    64.SIMONA CAPLESCU: Frigarui mixte, de porc si vita, cu ciuperci pane & Feteasca Neagra FLOARE DE LUNA.

  15. Bucatarescu says:

    65.MARIUS BORTUN: Feteasca Neagra merge la un gratar cinstit in spatele casei. Abia astept sa vina ziua de sambata!

  16. Bucatarescu says:

    66.ZOICA IVAN: Un peste alb frumos la cuptor, cu cartofi natur, patrunjel si lamiae – ideala combinatia cu o Feteasca Alba Floare de Luna.

  17. Bucatarescu says:

    67.RADU ANGHEL: Feteasca Neagra Floare de lUna de la Cramele Halewood cu o friptura de caprioara lasata la fezandat in acelasi vin, cu mirodenii adaugate.

  18. Bucatarescu says:

    68.ELECTROSTIMULATOR: MUSCHI DE VITA cu Feteasca Neagra FLOARE DE LUNA de la Halewood.

  19. Bucatarescu says:

    69.DANIELA 1994: Cred ca Feteasca Alba Floare de Luna ar merge cu o friptura sau cu niste frigarui de porc/vita la gratar.

  20. Bucatarescu says:

    70.OANA MOSTEANU: Friptura de vanat – Feteasca Neagra .

  21. Bucatarescu says:

    71.ROXANA TEODORA MOCANU: MIEL la gratar cu MAIONEZA de usturoi – cu FETEASCA NEAGRA

    Pregatire:
    Se spala carnea
    Se taie bucati potrivite si se lasa la marinat o zi intr-un bait facut din vin, sare, piper, ulei, usturoiul pisat, cimbru.
    A doua zi se prajesc bucatile de carne, stoarse bine, pe gratarul incins.
    Se serveste cu maioneza facuta din usturoi pisat si apoi amestecat cu smantana.

  22. Bucatarescu says:

    72.MT DANUTZA: Friptura la cuptor

  23. Bucatarescu says:

    73.SOFIA VALCEANU: Ar fi interesant sa ai la masa si peste, dar si o friptura de carne rosie, pentru a putea servi ambele vinuri pe parcursul meniului.

  24. Bucatarescu says:

    74.DANA ARDELEANU: Noua ne plac mult icrele de crap si stiuca, asa ca am degusta bucurosi un pahar de Feteasca Alba Floare de Luna!

  25. Bucatarescu says:

    75.ANDREI CHERECHES: Frigarui mixte de porc, vita si legume pentru o Feteasca Neagra adevarata.

  26. Bucatarescu says:

    76.MADA ROMAN: …vitel pe grill si un pahar de Feteasca Neagra, absolut delicious!

  27. Bucatarescu says:

    77.MIHAI POPESCU: Cocktail de creveti cu un pahar de Feteasca Alba, rece si savuroasa!

  28. Bucatarescu says:

    78.STEFAN FLORESCU: Ati mancat vreodata chiftele sau hamburger de bizon? Se adduce si in Bucuresti astfel de carne senzationala. Zic ca ar merge cu o Feteasca Neagra FLOARE DE LUNA!

  29. Bucatarescu says:

    79.ANDREEA ANGHELESCU: Chiar daca sunt bautoare de rose, as incerca o Feteasca Alba pentru salaul pe care-l fac la cuptor cu lamiae si capere.

  30. Bucatarescu says:

    80.SIMONA VOICA: Zucchini pane, mozzarella deasupra si Feteasca Alba alaturi! E vara!

  31. Bucatarescu says:

    81.CARMEN ADUMITROAIE: Feteasca Alba ma inspira sa fac un pipet de pui la cuptor, in punga de hartie, cu belsug de mirodenii.

  32. Bucatarescu says:

    82.RARES STEFAN: Se ia o pulpa frumoasa de mistret, bine curatata, se pune intr-un vas mare cu vin, se adauga ceapa, usturoi si ierburi, se tine o zi-doua la fezandat, apoi se parjoleste pe gratarul cu lemne, se adauga cartofi taranesti facuri cu rozmarin si usturoi in tuci de fonta, se mai pun si niste ardei kapia copti si stropiti cu ulei si otet, iar la toata aceasta masa se adauga o sticla de Feteasca Neagra Floare de Luna! Apoi, se petrece cu toata familia! Traiasca vacanta!

  33. Bucatarescu says:

    83.ILEANA DANAIATA: Chiftelute de dovlecel cu marar, tavalite prin ou cu faina si servite cu un pahar rece de Feteasca Alba!

  34. Bucatarescu says:

    84.DIANA STANCIU: Snitele de piept de pui cu Feteasca Alba! Apoi, o musaca de vinete si carne cu Feteasca Neagra! Asta am mancat si baut noi duminica la pranz!

  35. Bucatarescu says:

    85.LIVIU ROSU: Eu fac singur aluatul de pizza si il coc in folie de aluminiu pe foc usor de vreascuri. In functie de topping, pun la masa Feteasca Alba sau Neagra. Floare de Luna ma inspira!

  36. Bucatarescu says:

    86.DANA ALEXANDRESCU: Feteasca Neagra este singurul vin authentic romanesc care imi place. Merge cu multe preparate din carne la gratar sau cu sos rosu.

  37. Bucatarescu says:

    87.VIOREL OPREA: Hamsii prajite cu vin alb si stramosestii mititei cu Feteasca Neagra, ambele din gama Floare de Luna.

  38. Bucatarescu says:

    88.ALINA BARBU: Un calcan facut in crusta de sare, precum dorada, cu o sticla brumata de Feteasca Alba.

  39. Bucatarescu says:

    89.DORU IRIMESCU: Gulas de vita cu Feteasca Neagra – un regal de duminica.

  40. Bucatarescu says:

    90.MANU DANESCU: Andive la gratar cu sos alb de branza frantuzeasca si un pahar de Feteasca Alba Floare de Luna de la Halewood.

  41. Bucatarescu says:

    Mai avem de transcris cateva raspunsuri venite aseara si maine anuntam castigatorii!!!

  42. Bucatarescu says:

    91.CAMELIA-BIANCA COVACI: As acompania FETEASCA ALBA cu piept de pui la gratar alaturi de vinete (tot la gratar) si salata.

  43. Bucatarescu says:

    92.DAN DAN: Fetasca Alba si Feteasca Neagra ar putea parteneria cu piure de cartofi si cotlet de porc,se pot servi si fara, la temperatura camerei pe inima goala .

  44. Bucatarescu says:

    93.RAMONA GOGOCI: Feteasca Alba cu Dorada cu cartofi noi la cuptor, cu salvie si rozmarin.

  45. Bucatarescu says:

    94.CRISTINA CAMPEANU: Cateva pahare de Feteasca Neagra le-as savura cu muschiulet de porc la gratar si broccoli.

  46. Bucatarescu says:

    95.ELENA ALECU: Vinul Feteasca Neagra din gama Floare de Luna l-as savura impreuna cu un steak de vita cu cartofi la cuptor.

  47. Bucatarescu says:

    96.KAROLY MATHE: Feteasca Alba cu Pulpe de pui pane.
    Ingrediente:

    - 9 pulpe inferioare de pui (ciocanele)
    - 2 oua
    - sare, piper
    - 100 g faina
    - 100 g pesmet
    - ulei pentru prajit

    Preparare:

    Spalati si curatati bine pulpele de pui. Puneti-le la fiert in apa cu sare cam 20-30 minute, apoi scoteti-le si lasati-le sa se raceasca. Nu le fierbeti pana cade carnea de pe os, da?
    Bateti ouale cu putina sare si piper intr-un vas. Asezati pe o farfurie ntinsa faina si pe alta pesmetul. Tavaliti pulpele de pui fierte prin ou, apoi prin faina, iar prin ou si in ultimul rand prin pesmet. Prajiti-le in baie de ulei pana devin aurii si crocante.
    Serviti calde alaturi de o salata, iar daca vreti sa fiti de-a dreptul pacatosi trantiti si niste cartofi prajiti langa.

  48. Bucatarescu says:

    97.NICOLETA PASESCU: Gulas unguresc la ceaun cu Feteasca Neagra.

  49. Bucatarescu says:

    98.DARIUS MOGA: O movilita de cartofi prajiti cu sos de usturoi cu smantana (…si nimic mai mult!) cu Feteasca Alba – studenteste.

  50. Bucatarescu says:

    99.RALUCA DASCALU: Bibani facuti pe plita incinsa – Feteaaca Alba Floare de Luna. Pescarii stiu de ce!

Leave a Reply