|

COSTITE DE PORC la gratar cu Feteasca Neagra FLOARE DE LUNA de la Halewood

Vinurile FLOARE DE LUNA de la Cramele Halewood, pe care vi le-am prezentat AICI, au caracteristicile de excelenta ale seriei clasice Private Reserve. De altfel, la prestigiosul Concours Mondial de Bruxelles 2014, cele doua vinuri din gama au obtinut medaliile de aur.
Delectare pentru cunoscatorii vinurilor alese, cele doua sortimente sunt o bucurie si pentru gourmets.
Astfel, FETEASCA NEAGRA FLOARE DE LUNA de la Halewood se parteneriaza de minune cu fripturi si alte preparate din carne, cu paste si sosuri rosii, dar si cu multe alte retete.
Azi, va recomand o noua reteta care merge de minune cu acest vin de soi, reteta pe care a perfectionat-o Liana Toma, un gastronom banatean de renume:

COSTITE DE PORC LA GRATAR

Ingrediente
Pentru 4 portii: 1 kg costite de porc

Pentru sos:
4 lingurite de ulei,
4 lingurite de zahar,
1 linguria de hrean,
1 lingurita boia dulce,
1 lingurita sare,
1 lingurita de cimbru uscat,
un praf de piper mozaic,
un praf de chilli,
otet balsamic,
o ceapa rosie.

Pentru garnitura:
4 felii de paine,
3 cartofi,
1 ardei gras,
2 cepe,
2 capatani de usturoi,
3 stiuleti de porumb.

Mod de preparare
1. Se pregatesc pentru inceput costitele de porc.
Se amesteca toate ingredientele pentru sos, pana se obtine un sos consistent in care vor sta la macerat ca sa iasa dulci, picante si suculente.

Am uns costitele pe fiecare parte cu acest sos si am taiat o ceapa rosie solzisori pe care i-am imprastiat peste costite.

Am pus folie si am lasat peste noapte la frigider, dar cine vrea poate sa le lase doar 1 ora.

2. Se curata si se spala legumele, se condimenteaza cu sare si piper, boia si cimbru si se pun pe gratarul incins.
Feliile de paine le-am uns cu ulei de masline, sare si dupa ce s-au prajit, le-am frecat cu un catel de usturoi.
Porumbul era gata fiert, dar l-am mai pus putin pe gratarul incins si am presarat sare.

3. Legumele coapte se pun intr-un bol mare si se acopera.
Se scot costitele de la rece, se asaza pe gratarul incins si se intorc la intervale mici de timp.

Se servesc cu legumele coapte si cu un pahar de FETEASCA NEAGRA FLOARE DE LUNA.

Am decorat cu doi ardei iuti, unul verde si celalalt rosu…

Vinurile Floare de Lună pot fi achiziţionate în reţeaua de retail şi HoReCa, din magazinele Halewood – The Winery Outlet (Bucureşti, Ploieşti, Pitesti, DN1 Breaza-Nistoreşti, Sinaia, Azuga, Braşov, Sibiu, Târgovişte, Urlaţi, Constanta), precum si online accesând www.winery-outlet.com.

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply