|

Chiftelute arabesti / Albondigas

Tara de provenienta: Spania

Ingrediente: 500 grame carne tocata de vita sau porc (sau amestec), 2 oua, 3-4 capatani de usturoi, patrunjel proaspat tocat marunt, 1 ceasca de faina, 3 rosii,  1 ceapa tocata fin, 2 frunze de dafin, 1 lingura de sare, 1 lingurita de piper rosu macinat,1 pahar de vin rosu, ulei de masline.

Preparare: Ouale se bat bine, apoi se incorporeaza amestecului de carne impreuna cu patrunjelul tocat, usturoiul pisat, sarea si un pic de piper rosu. Cu ajutorul unei linguri, se formeaza chiftelutele, care, apoi, se tavalesc prin faina si se pun la prajit in uleiul incins timp de 2 minute fiecare serie. Se lasa, dupa aceea, sa se scurga de uleiul excedentar pe o hartie absorbanta tip pergament. In acest interval, se pregateste sosul de vin, cu pulpa de rosii, ceapa, usturoiul si frunzele de dafin rupte cu degetele. In acest sos, albondigas vor fi lasate la foc mediu spre mic inca 15 minute. Se pot servi cu garnitura de orez cu coriandru si putin sofran.

Poveste: Reminiscenta culinara a ocupatiei maure, este posibil ca radacinile culturale ale retetei sa fie, de fapt, cele din tratatul antic roman De re coquinaria, unde exista mai multe exemple similare. |n Mexic, asemenea chiftelute – in a caror combinatie intra, obligatoriu, si frunze de menta tocate marunt – se folosesc pentru o supa foarte densa.

Bauturi recomandate: Un Cabernet Sauvignon purpuriu din podgoria La Mancha (produs sub marca Marques de Grinon), cu 14,5 % alcool, taninuri deloc agresive si arome intense de fructe de padure ar putea fi cea mai buna optiune.

Citeste si:

Tags: , ,

Leave a Reply