|

EXCLUSIV BUCATARESCU: Interviu cu Jamie Oliver / Cu cine il acuza sotia ca o insala!

Interviu realizat prin amabilitatea Editurii Curtea Veche, care detine exclusivitatea pentru publicarea titlurilor lui Jamie Oliver in Romania si care a publicat deja La masa cu Jamie (2006), Cu Jamiei\n Italia (2006), Sa gatim cu Jamie (2007) etc. www.curteaveche.ro

-Ai mostenit pasiunea pentru gatit sau ti s-a intamplat ca, intr-o buna zi, sa te indragostesti subit de aceasta activitate?

-Parintii mei aveau, in Essex, acolo unde am crescut, un restaurant numit The Cricketers. E usor de banuit ca am fost obligat, de mic, sa ajut la bucatarie. Se poate spune ca asa m-am indragostit de gatit! Oricum, tot ceea ce se intampla in bucatarie mi se parea fabulos, asa ca, pe la 11 ani, eram deja un fanatic al curatatului legumelor…

-De ce ai fost denumit “The Naked Chef”?

-Nu eu am dat numele show-ului de televiziune, ci producatoarea mea, Patricia Llewellyn. Intotdeauna, am vrut sa fac din gatit un sport accesibil tuturor. Cred ca Patricia vroia sa se refere la faptul ca foloseam retete simple, usor de asimilat de public, nu cred ca a mizat vreodata cineva pe … nuditatea mea!

-Care e cea mai mare realizare a carierei tale?

-Probabil, proiectul Fifteen, prin care am ajutat tinerii dezavantajati social sa devina bucatari profesionisti. Am inceput la Londra, iar acum proiectul s-a dezvoltat in lume, din Amsterdam la Melbourne.

-Cine gateste la tine acasa? Este adevarat ca barbatii gatesc mai bine decat femeile?

-Faptul ca eu continui sa gatesc mi se pare cel mai elegant raspuns. Iar nevasta mea nu se supara deloc din acest motiv. E adevarat, pasiunea pentru gatit mi-a adus si unele neplaceri conjugale. Proiectul meu legat de legumele organice a facut-o pe sotia mea sa ma acuze ca am o aventura si ca o insel cu … gradina mea! (2010)

Citeste si:

Tags: ,

Leave a Reply