|

Placinta de vinete / Reteta lui Mircea Dinescu

Din revista TATAIA -   vezi si www.tataia.net - am extras inedita dar savuroasa reteta a lui Mircea Dinescu. Iata un mic poem culinar:

PLACINTA DE VINETE

Obsedat de placintele infoiate mai ceva ca un domnitor fanariot, intr-o vara am riscat sa pun la cuptor o placinta umpluta cu vinete coapte, de care insasi fiica mea, Irina, a devenit dependenta.

Chestia nu-i asa de simpla fiindca, pe langa miezul catifelat al vinetei, am adaugat svaiter, miez de nuca copt in tigaie, patru galbenusuri de gaina de tara si doua linguri de pesmet.

Atrag atentia domnisoarelor de pension ca nu se pune in compozitie camasa arsa a vinetei ci doar miezul ei, amestecat, in final, nu cu furculita, ci cu mana, cu albusurile batute spuma. Infasata in foile unse cu unt, bine-ar fi sa-i tragi placintei un perdaf de galbenus frecat cu ulei si cu mieji de nuca prajita.

Regret ca nu am inregistrat la OSIM aceasta inventie ce ridica nivelul intelectual al salivei si pe care, cu siguranta, mi-o vor plagia cucoanele spre deliciul boierilor, caci nu degeaba-i acea vorba: “Cucoana se gudura, boierul se bucura!”.

Ne-am bucurat si noi…

Citeste si:

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply