|

RETETA CATALANA: Supa de usturoi si migdale …cu FETEASCA REGALA Floarea Soarelui

Tara de provenienta: Spania / Catalunya

Ingrediente: 1 cana de migdale curatate de pielite, 4 felii de paine alba fara coaja inmuiate in apa rece, 3-4 capatani de usturoi pisat, 200 ml de ulei de masline, 2 linguri de otet din vin de Xeres, frunze de patrunjel proaspat, sare, ½ ceasca de migdale sau boabe de struguri dulci fara samburi.

Preparare: Migdalele, painea si usturoiul se mixeaza in blender, apoi se incorporeaza treptat uleiul extravirgin de masline, pana cand se formeaza o pasta subtire. Se adauga, apoi, otetul de vin si se completeaza cu un litru de apa rece, pentru a se obtine supa, care mai poate fi trecuta o data prin blender. Se sareaza dupa gust si se adauga stafidele. Se serveste rece, cu crutoane, patrunjel verde, boabe de struguri fara samburi, sferturi de mere verzi ori pepene galben.

Poveste: Ajo blanco, aceasta versiune de gazpacho, este originara din regiunea Malaga, unde reprezinta un aperitiv racoros obligatoriu in sezonul estival.

Bauturi recomandate: Se potriveste cu un pahar bine racit de FETEASCA REGALA din gama Floarea Soarelui de la Cramele Halewood.

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , ,

2 Responses for “RETETA CATALANA: Supa de usturoi si migdale …cu FETEASCA REGALA Floarea Soarelui”

  1. Bucatarescu says:

    Trebuie sa specific un pic: e o reteta din Catalunya! Prietenii din Barcelona s-ar supara pe mine daca as spune numai Spania…

  2. [...] RETETA CATALANA: Supa de usturoi si migdale …cu FETEASCA REGALA Floarea Soarelui [...]

Leave a Reply