|

Cura de LACTATE de la ORIGINI

O noua saptamana, un nou cos cu produse de la ORIGINI care mi-a sosit la usa! Mai intai de toate, am parcurs ritualul obisnuit, devenit deja o placuta rutina: luni dimineata, am primit si eu din nou lista de produse naturale de la Origini (https://www.facebook.com/originiprodusenaturale/?fref=ts ). In fiecare prima zi a săptămânii, ei au grija sa-mi trimita lista cu produse pe care le pot pregăti pentru săptămâna respectiva şi livra de la fermele lor din judeţul Prahova. Miercuri, dupa-amiaza, pe la 16.00, mi-am plasat comanda, astfel incat azi, vineri dimineata, am primit acasă, direct din fermă, o alta serie de produse naturale, produse artizanal.
Mai intai de toate, am comandat pentru fetita mea doua sticle de LAPTE PROASPĂT de la vaci hrănite, la Ferma lui Tane de la Plaiul Talii, langa Breaza, numai cu furaje naturale, fân cosit de pe păşunile proprii şi lucernă. Da, e vorba de acel lapte minunat, nedegresat, care face un caimac spectaculos, pe care fetita adora sa-l “culeaga” in fiecare dimineata.
Apoi, cum in urmatoarea perioada mi-am propus sa fac o cura de LACTATE, mi-am comandat un sortiment bogat, din lapte de vaca dar si din acel minunat lapte de capra care-mi aduce aminte de copilarie. Am luat, in ambele variante, iaurt, iaurt de baut, sana, lapte prins si chefir – ce rasfat, numai lactate realizate artizanal!
Mi-am satisfacut, apoi, doua mici placeri: un borcanel cu smantana fermentata, savuroasa, si altul de unt clarifiat, “ghee”, pe care il incerc pentru prima data in varianta de la Origini.
Nu puteam ignora nici BRANZETURILE favorite: urda de vaca, in doua variante – simpla si cu marar, o telemea maturata de vaca pe care o si vad, in weekend, pe un platou cu ceapa verde, usturoi de primavara si ridichi culese din gradina mea de la tara, dar si un cas afumat de vaca, pe care nu e prima oara cand il remarc.
Din gama de PRODUSE CRUD USCATE - tinute în mix propriu de mirodenii naturale şi conservate cu fum rece şi sare de mare, acum am ales carnea uscata de porc.
La capitolul PRODUSE COAPTE ŞI AFUMATE – din carne de porc ţinute în baiţ de mirodenii naturale şi conservate cu fum cald de lemne şi sare de mare, produsul meu preferat ramane, si saptamana asta, pieptul copt de porc.

Fiindca am inregistrat si de data asta o comanda mai mare de 70 de lei (respectiv 150 lei), nu am mai platit transportul. (Aveam, insa, si optiunea de a merge la magazinul ORIGINI din Piaţa Rosetti.)
O parte dintre produse au fost imortalizate, cu tableta, de fetita mea. V-am facut pofta? Puteti să comandaţi şi voi dacă vă lăsaţi adresa de e-mail comenzi@origini.com.ro sau la telefon 0728.881.745. Atentie, luni apare lista actualizata de produse, corespunzatoare livrarilor de vinerea viitoare!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply