|

Feteasca Regala FLOAREA SOARELUI cu peste si fructe de mare

FLOAREA SOARELUI – noul brand sub care sunt prezentate vinurile din gama Special Reserve de la Halewood – propune si un vin alb revigorant, o Feteasca Regala 2013, un demisec cu 12,5% alcool. Proaspat si fructuos, de culoare alb-verzui, cu o aroma florala, gust placut si bine conturat, vinul poate acompania mancaruri usoare pe baza de peste sau fructe de mare, dar si branzeturi dulci. Se serveste racit la 8 – 10°C si, dupa gustul lui Bucatarescu, se descurca de minune si singur, putand fi servit si ca aperitiv sau vin de intampinare.
Daca vrem sa-l parteneriem cu o reteta, haideti sa-l incercam impreuna cu niste frigarui de creveti sau cu un file de peste oceanic (halibut, de pilda) gratinat si servit cu sos de smantana si usturoi (alioli) ori – de de nu? – cu niste dovlecei umpluti cu branza ca garnitura pentru o salata de raci. Poaibilitatile care se deschid sunt mult mai multe, ce ziceti despre niste tartine cu icre de stiuca? De o supa de homar? Sau de un medalion de somon innabusit cu fenel sau andive la aburi? Greu de decis, asa ca, in zilele urmatoare va propun sa le luam pe rand si sa le gustam pe fiecare in parte.

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply