|

FETEASCA REGALA Special Reserve …cu RETETA de salata de branzeturi, rucola, migdale si ansoa

Feteasca Regala este unul dintre cele mai valoroase soiuri autohtone de struguri albi si produce vinuri remarcabile in zona viticola Dealurile Vrancei. Vinul alb sec propus in varianta Halewood Special Reserve este proaspat si fructat, de culoare alb-verzui stralucitor. Aromele sale fine trimit rafinat la flori de camp si iarba, cu un postgust persistent si delicat. Aciditatea usor mai ridicata decat a celorlalte vinuri din podgorie ii confera multa vioiciune si un gust bine conturat. Acest vin alert, cu 13% alcool, se serveste racit la 8-10 grade C, in compania crustaceelor, a preparatelor din peste sau a celor din pui.

De aceasta data, v-o recomand, precum in emisiunea Bucatarescu, in compania unei SALATE CU BRANZETURI, RUCOLA, MIGDALE SI ANSOA, pentru care avem nevoie de mai multe ingrediente savuroase:
-3 feluri de branza maturata x 80 gr
-migdale – 100 gr
-stafide aurii – 50 gr
-rosii cherry – 100 gr
-rulouri de ansoa – 100 gr
-laptuci +rucola – 100 gr (le prefer pe cea de la eisberg)
-dressing din ulei de masline si lamaie

Branzeturile – rase sau facute cubulete – pot fi diverse, dupa gust: de la felurite cascavaluri autohtone la Gouda, Emmenthal sau Parmigiano. Rulourile de ansoa pot fi si ele inlocuite cu peste afumat, de pilda hering sau macrou, sau chiar cu batog de crap.. Daca rucola vi se pare un pic prea iute pentru gustul vostru, merg si alte frunzulite verzi de salata. La dressing, se poate folosi otet balsamic, iar lamaia poate fi inlocuita cu limeta. Maslinele, verzi sau negre, sunt si ele binevenite in combinatie, ca si crutoanele. Migdalele pot fi crude sau, dupa gust, trase un pic la tigaie. Iar stafidele merita sa fie lasate sa capete nitel volum in vin. Un vin pe care il vom regasi si in pahar: Feteasca Regala Special Reserve de la Cramele Halewood!

Vinurile Special Reserve de la Cramele Halewood pot fi achizitionate din HoReCa, online accesând www.winery-outlet.com, dar și din magazinele Halewood – The Winery Outlet (București – de curand, s-a deschis un nou magazin in zona 1 Mai,) Ploiești, DN1 Breaza-Nistorești, Sinaia, Azuga, Brașov, Sibiu, Târgoviște și Urlați).

Citeste si:

Tags: , , ,

Leave a Reply