|

ROSE Floarea Soarelui SPECIAL RESERVE / Retete pentru un vin colocvial

Un nou ROSE este, poate, cel mai bun semn ca vara isi intra in drepturi. Temperaturile deja caniculare te imbie sa zabovesti mult in noapte pe o terasa cu prietenii, savurand un ROSE nou bine racit, prilej de discutii pline de farmec. Noul ROSE FLOAREA SOARELUI SPECIAL RESERVE de la Halewood este un asemenea vin colocvial, anuntandu-se ca unul de cursa lunga pentru vara 2016.
Cu an de recolta 2015 si apelatiune geografica Terasele Dunarii, acest ROSE este vinificat din Cabernet Sauvignon si Merlot si este un demisec cu 13% alcool, cu o interesanta si aluziva culoare rose-deschis cu reflexe violete. Aromele expresive de fructe rosii, zmeura, cirese si coacaze sunt frumos conturate de aciditatea echilibrata si structura fina.
Prin definitie, vinul poate fi servit singur, ca un aperitiv, sau cu salate ori legume gatite in unt si preparate usoare din carne alba ori fructe de mare, dar e minunat si da intreaga masura a expresivitatii sale racit la 9 – 10°C.
In sezoanele precedente, am parteneriat ROSE-ul de la Halewood, exploatandu-i fericita versatilitate, cu retete foarte variate, de la tocanita cu scoici si porumb la tarta cu prune si ghimbir ori de la ansoa in coca si fondue la supa de peste, ca sa nu mai vorbim de traditionalele alivenci sau ghiveciul calugaresc apetisant.
Astazi, ma intorc la o reteta savuroasa de crostini cu sardine si pesto de spanac. Ai nevoie de o cutie de sardine Eva in ulei vegetal, 8 felii de paine, sare, coaja de la o jumătate de ial Reserve, rete cu vin, retelamaie, ulei de masline, 60 gr parmezan ras, un pumn de seminte de pin prajite, 2 catei de usturoi tocati marunt si o punga de 400 gr baby spinach (sau spanac normal). Se blansează spanacul pret de 5 minute in apa clocotita, cat sa se inmoaie. Scurge-l, apoi, bine de apa si paseaza-l cu un blender impreuna cu usturoiul, semintele de pin si parmezanul. La final, adauga și coaja rasă de la lamaie. Prajeste feliile de paine, stropeste-le cu putin ulei de masline, unge-le cu pesto de spanac si adauga deasupra cateva bucati de sardine. Reteta e desavarsita de paharul rece de vin bun de alaturi: ROSE FLOAREA SOARELUI SPECIAL RESERVE

Citeste si:

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply