|

EVA – retete din peste / Ep. 6: Intoarcerea la TON – sandvis sanatos

Nu ma ascund dupa vreo dieta vegana, asa ca, recunosc, imi place pestele si, deloc in ultimul rand, pestele de buna calitate conservat impecabil. V-am prezentat recent gama mea favorita de conserve din peste - EVA de la Podravka.
In seria EVA, cu peste savuros din Adriatica si Mediterana, sunt 5 tipuri de pesti in 14 variante de conservare. Dupa ce am avut revelatia tonului maruntit si am incercat sprotul, apoi m-am delectat cu macroule, sardinele si heringul.

Astazi, ma intorc la ton si multiplele posibilitati culinare pe care mi le ofera acesta.
Tonul este, fără indoială, unul dintre cei mai populari, dar și hrănitori peşti, deoarece conţine vitamine preţioase și grăsimi nesaturate, care ajută la menţinerea unui nivel scăzut al coresterolului. Tonul asigură vitamina B12, care ajută organismul şi sistemul nervos să funcţioneze corect și vitamina PP (B3) care este bună pentru piele. Tonul Eva conţine bucaţi de ton atent selectate din Marea Mediterană. Este recomandat atât pentru păriţi cât şi pentru copii. De asemenea este recomandat pentru sportivi, proaspete mămici și persoanelor de vârsta a treia.
Eva Ton întreg în suc propriu este un aliat de nădejde în curele de slăbire deoarece este o sursă de nutrienți și proteine cu un aport mic de calorii. Eva Ton întreg în suc propriu reprezintă un ingredient de bază în numeroase rețete pentru cei aflați la dietă, dar și pentru cei mai pretențioși consumatori de pește.
Eva Ton întreg în ulei de masline este o alegere excelentă datorită calității superioare a tonului atent selecționat din Marea Mediterană și a Spaniei. Ideal în toate rețetele, de la aperitive și salate la fel principal.
Eva Ton întreg în ulei vegetal contine ton premium, atent selecționat din Marea Mediterană și a Spaniei. Este cea mai bună alegere daca doriți o mâncare sanătoasă și gustoasă.
Eva Ton mărunțit în ulei vegetal este ideal pentru preparatele proaspete și ușoare, amestecuri tartinabile, salate clasice sau feluri principale creative, îmbogațite cu îngrediente care aduc mai aproape gustul mediteranean.

Chef Liviu Balint v-a imbiat cu a sa reteta ton pe pat de fasole, cu ceapa caramelizata si baby corn, in timp ce Bucatarescu s-a gandit la o apetisanta salata cu fulgi de ton, bazata pe Eva Ton mărunțit în ulei vegetal.

Azi, incercam ceva bun cu Eva Ton întreg în ulei vegetal ! Sa facem un sandvici sanatos, fara maioneza! Asadar, intre doua felii de paine integrala, punem mai multe straturi. La baza, pe o foaie mare de salata, facem un strat consistent din cubulete de ton amestecate cu avocado, capere si ardei kapia. Deasupra punem felii de rosii, preferabil inima-de-bou, sau, chiar, rosii uscate la soare. Incununam cu salata verde din gradina de la tara! Simplu, la indemana tuturor! Incercati si voi?

Citeste si:

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply