|

COQ AU VIN in slujba pasiunii! Surprinde-o cu o CINA romantica!

Da, ai ghicit, e luna iubirii. Energie bună, momente frumoase, oameni mai fericiți şi mai zâmbitori. Totul din inimă. Probabil faci şi tu parte din acest val şi deja te gândeşti ce ai putea face să împărtăşeşti cu persoana dragă fluturii acestei perioade. Florile sunt minunate, un bilet la concert e o surpriză de suflet, o vacanță scurtă într-un mic orăşel ar fi fermecătoare, dar nu poți face nimic fără o cină romantică.
Coq au vin în slujba pasiunii
Din start, e bine de ştiut că, fiind vorba de o cină, şi mai ales romantică, nu ar strica ceva mai uşor şi mai rafinat. De aceea, ar fi bine să iei în calcul o rețetă cu carne de pui. Bineînțeles că autorul vei fi chiar tu, aşa îți arăti tu prețuirea, dar ajutorul de bucătar va fi Vegeta gust de găină pentru că ea ştie să facă lucrurile mai uşoare. Şi, bineînțeles, vinul roşu, pentru că el face preparatele mai savuroase. „Coq au vin” sau „cocoş în vin” este un preparat care se potriveşte acestei ocazii ca un trandafir roşu la prima întâlnire. Aşadar, e timpul să-ți pregăteşti ingredientele până nu vine seara şi cina trebuie să fie gata! Pentru friptură, ai nevoie de pulpele superioare și inferioare de la un cocoș, precum si pieptul, 250 g şunculiță, 3 linguri mari de unt, 800 ml vin roşu (doar e o rețetă pentru îndrăgostiți), 400 ml supă de pui, o lingură pastă de tomate, 2-3 frunze de dafin, un sfert de linguriță de cimbru, 3 căței mari de usturoi, sare, Vegeta gust de găină, piper şi 2 linguri de amidon. Garnitura e la fel de sofisticată şi se obține din 12 cepe esalote mai mici, 2 linguri ulei, 150 ml vin din cel pentru carne, 1 frunză mică de dafin, 4 tulpini pătrunjel, 1 crenguță cimbru, 450 g ciuperci champinion proaspete, 2 linguri de unt, una de ulei, din nou sare, Vegeta gust de găină, piper şi frunze de pătrunjel pentru ornat. Da, va trebui să acorzi timp acestei rețete, dar rezultatul va fi de-a dreptul delicios.
E timpul să-ți sufleci mâinile şi să treci la treabă. Mai întâi spală bine cocoşul şi porționează-l! Încălzeşte untul într-o tigaie sau un wok mare şi căleşte puțin şunculița. După ce este rumenită, se scoate din tigaie. E rândul bucăților de carne să capete o culoare aurie pe ambele părți, în acelaşi ulei. Ai ajuns în momentul acela în care ai nevoie de ajutorul de bucătar: Vegeta gust de găină, alături de piper şi sare vor face tot ce ştiu mai bine pentru a pune în valoare gustul cărnii de cocoş. Adaugă deasupra şunculița şi lasă cam 10 minute să se cunoască mai bine, după care poți turna vinul şi supa până e totul acoperit. Asezonează cu cimbru, usturoi zdrobit, dafin şi pastă de tomate şi lasă la fiert, sub capac, până se înmoaie carnea.
De acum, te ocupi de garnitură. Ceapa curățată, dar întreagă, se căleşte pe ambele părți astfel încât să rămână întreagă. Adaugă peste ea 150 ml din vinul în care cocoşul fierbe de zor şi lasă la fiert împreună cu condimentele. Căleşte, printre picături, şi ciupercile, într-un dans de ulei, unt şi condimente. După ce şi acestea capătă o apetisantă culoare aurie, se adaugă cepei împreună cu carnea scoasă din vin şi cu şunculița. Din amidon şi puțin vin în care a fiert carnea, se face un amestec pe care îl vei răsturna înapoi în sosul de vin. Lasă la fiert până se leagă şi serveşte-l alături de carne şi garnitură! Coq au vin e gata şi umple casa cu mirosul lui îmbătător. Partea bună e că cina romantică se poate duplica deoarece cocoşul e mare şi poate fi reîncălzit la cuptor. Şi aspectul şi mai plăcut e împărtăşirea acestei cine cu persoana iubită.
Alte delicatese pentru o cină perfectă
Cu siguranță, „Coq au vin” te-a cucerit şi a cucerit şi persoana dragă, dar sunt şi alte rețete cu pui pe care le poți încerca într-o seară specială petrecută în acorduri de blues şi la lumina lumânărilor. Pui caramelizat, piept de pui în sos alb de usturoi, salvie şi lămâie, pui cu sos de portocale, pui Marengo şi lista poate continua, sunt prilej pentru a face din cinele romantice momente de sărbătoare mult mai dese…pentru că iubirea şi mâncarea se servesc în porții mici, şi dese.

Citeste si:

Tags: , , , , ,

Leave a Reply