|

RETETE: Cum poti manca SANATOS fara a renuna la alimentele cu GUST!

189 ingrediente binecunoscute și 216 rețete care pot face minuni pentru sănătatea ta însă fără să te priveze de plăcerea gustului! În noua sa carte, „Alfabetul mâncării sănătoase”, Bucătărescu demonstrează că poți mânca sănătos dar și savuros. Ce înseamnă, totuși, a mânca sănătos? Pe cât de bine sună, pe atât de neapetisant pare: pentru mulți, a mânca sănătos înseamnă a te supune multor privațiuni, a face foamea, a renunța la mai toate bucuriile culinare etc. A mânca sănătos nu înseamnă deloc a mânca prost, sărăcăcios. Dimpotrivă, excluzând cazurile clinice speciale, omul normal își poate permite să mănânce aproape orice, evident cu condiția să nu facă excese, să nu abuzeze de un ingredient în detrimentul celorlalte.
Din sugestiile găsite în carte: flori de dovlecel umplute cu brânză și somon, supă de agrișe cu ouă de prepeliță, „brânză” de nuci caju, compot de nuci verzi, dulceață de cireșe albe amare, marinată de scrumbii de Dunăre, frigărui de fructe cu rozmarin sau pâine de secară cu varză și chimen.
Numeroase alte rețete în cartea „Alfabetul mâncării sănătoase” din colecția Bucătărescu, editată de Integral (pentru celelalte titluri din serie comenzi la www.eintegral.ro) & powered by Libertatea, disponibilă în rețeaua InMedio și la standurile de difuzare a presei la prețul promoțional de 17 lei.

Când porcul este gătit sănătos! Rețetă simplă și savuroasă!
Porcul nu este pe lista dieteticienilor! Carne roșie cu gust special, a fost întotdeauna blamată pentru conținutul mare de colesterol. Varietatea Mangalița este, însă, atipică, atât ca aspect (acest porc are blană!), cât și din punct de vedere al calității cărnii, care conține grăsimi sănătoase. (Este supranumit porc-somon!)
Din noua lui carte, „Alfabetul mâncării sănătoase”, Bucătărescu vă recomandă:
FRIGĂRUI DE MANGALIȚĂ
Ingrediente: 500 gr carne tăiată cuburi medii (latura de 4-5 cm), 2 cepe, 2 ardei grași roșii, piper roșu proaspăt râșnit
Preparare: Frigăruile se alcătuiesc din triplete carne-felii groase de ceapă- pătrate de ardei, peste care se râșnește piper roșu sau, după gust, se presară boia afumată.

Numeroase alte rețete în cartea „Alfabetul mâncării sănătoase” din colecția Bucătărescu, editată de Integral (pentru celelalte titluri din serie comenzi la www.eintegral.ro) & powered by Libertatea, disponibilă în rețeaua InMedio și la standurile de difuzare a presei la prețul promoțional de 17 lei.

Rețetă irezistibilă: Rulouri de tortilla cu căpșune
Primele fructe care se coc primăvara, cășunele, au origine sălbatică, fiind înrudite cu fragii.
Pot avea culoarea de la roșu aprins la portocaliu sau, chiar, alb, însă gustul dulce și aroma puternică sunt inconfundabile.
Căpșunele au calități nutritive special: conțin vitaminele A, B și C, minerale – calciu, fier și magneziu, dar și celuloză sau glucide.
Bucătărescu vă recomandă o rețetă inedită și delicioasă din noua lui carte, „Alfabetul mâncării sănătoase”:

RULOURI DE TORTILLA CU CĂPȘUNE
Ingrediente: 1 cutie cremă de brânză, 1/4 cană smântână, 1/4 cană zahăr brun sau stevia, 1 linguriță esență de vanilie, 1/2 linguriță suc proaspăt de lămâie,
6 tortillas de făină, 2 căni căpșune feliate, scorțișoară
ulei
Preparare: Cu un mixer electric, bate brânza, smântâna, 1 lingură zahăr, esența de vanilie și sucul de lămâie. Amestecă și 1 cană de căpșune. Umple fiecare foaie de tortilla, împăturește și securizează cu o scobitoare.
Combina restul de zahăr cu scorțișoara.
Prăjește rulourile cam 3 minute, apoi transferă-le pe prosoape de hârtie. După un minut, dă-le prin mixul de zahăr și scorțișoară. Scoate, la final, scobitorile.
Numeroase alte rețete în cartea „Alfabetul mâncării sănătoase” din colecția Bucătărescu, editată de Integral (pentru celelalte titluri din serie comenzi la www.eintegral.ro) & powered by Libertatea, de mâine disponibilă în rețeaua InMedio și la standurile de difuzare a presei la prețul promoțional de 17 lei.

Citeste si:

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply