|

CIORBA DE BURTA pentru mofturosi / RETETA speciala

Ciorba de burta pentru mofturosi

 Daca faceti parte din categoria celor care gasesc ciorba de burta dezagreabila, va propun urmatoarea reteta care are acelasi gust ca originalul, si nici nu contine colesterol. Se recomanda asadar si persoanelor carora doctorul le-a recomandat sa manince mai putina carne, precum si celor care vor sa se “dreaga” dupa o noapte de petrecere. Este absolut delicioasa si nu veti simti diferenta.

 Ingrediente:

- 400-450 g. ciuperci pleurotus

- 1 1/2 litri apa

- 2 bucati gogosar rosu

- 1 morcov mare -

1 ceapa mare

- 3, 4 linguri ulei

- 150-200 g. smantana

- 2 catei usturoi

- 1 galbenus

- 2-3 linguri otet

- sare, piper

- 1 ardei iute (optional)

 Mod de preparare:

Se curata ceapa si se taie marunt; se curata morcovul si se rade pe razatoarea mica (eu am maruntit totul la robot).

Gogosarul murat se taie felii (mici). Se calesc legumele in ulei pentru cca. 5 minute, dupa care se adauga apa.

Se spala ciupercile si se taie fasii (ca la ciorba de burta :::))) si se adauga peste legume.

Se lasa la fiert cca. 25 de minute, dupa care se sareaza si pipereaza dupa gust.

Se trece usturoiul prin presa si se adauga ciorbei.

Se adauga otet si se inlatura ciorba de pe foc.

Galbenusul se amesteca bine cu smantana si cu doua, trei polonice de ciorba; se adauga apoi si restul compozitiei de smantana,

treptat, in ciorba si se amesteca intruna (in felul asta nu veti avea surpriza ca compozitia sa se taie) …

In lipsa acestor ciuperci se pot folosi cele albe obisnuite. Pofta buna!

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Citeste si:

Tags: , , , , , , , ,

1 Response for “CIORBA DE BURTA pentru mofturosi / RETETA speciala”

  1. [...] mai nou, este făcută nu doar cu pui, ci și cu carne mai slabă de porc sau – după modelul ciorbei de burtă ..fără burtă – cu ciuperci pleurotus. Merge și cu inele de calamar, dacă vreți o mică [...]

Leave a Reply