|

Secretele cărnii – MARINAREA

Cea mai simplă și gustoasă soluție de marinat carnea

Atunci când vrei să te răsfeți cu un prânz sățios sau o cină delicioasă, ce îți vine rapid în minte? Recunoaște, chiar acum te gândești la o friptură delicioasă sau un burger, nu-i aşa?
Seleniul din carnea de pui, alături de alte minerale, oligoelemente și vitamine, are un rol esențial în metabolismul hormonului tiroidian, putând preveni cataracta și bolile de inimă. Carnea de vită reprezintă o sursă importantă de fier și vitamina B, ajutând la formarea celulelor roșii și la dezvoltarea masei musculare. În plus, conține și vitamina E (vitamina tinereții și fertilității), un antioxidant cu beneficii pentru piele sau sistemul vascular. Iar carnea de peşte este o sursă excelentă de acizi grași esențiali omega-3 și omega-6, prevenind osteoporoza, inflamațiile, anemia, depresia și reducând riscul bolilor cardiovasculare.
Numeroase alte rețete în cartea „Rețete de Paște reinterpretate din colecția Bucătărescu, editată de Integral disponibilă la prețul promoțional de 17 lei. COMENZI pe www.eintegral.ro.

Dincolo de dorința de a mânca ceva gustos, te-ai întrebat vreodată ce te face să te simți atât de bine după ce ai consumat carne? Există câteva răspunsuri științifice la această întrebare și orice persoană are dreptul la informare înainte de a lua propriile decizii:
• Carnea este un aliment unic
Are cei 9 aminoacizi esențiali pe care trebuie să îi consumi pentru a construi și reconstrui fiecare celulă din corpul tău. Carnea conține vitamina B12, un nutrient esențial pentru furnizarea energiei de lungă durată și oferă o serie de alte vitamine și minerale importante, de care organismul tău are nevoie, multe dintre acestea fiind mai ușor absorbite decât substanțele nutritive găsite în sursele vegetale.

• Este săţioasă şi hrănitoare
Din momentul în care începi să mesteci, până la câteva ore după terminarea mesei, organismul procesează componentele acestui produs cu conținut ridicat de proteine. Deși consumi imediat zaharurile din carbohidrați, aminoacizii din carne trebuie să-și găsească drumul spre ficat înainte să îți fie de folos.

• Ajută la buna funcţionare a creierului
Proteinele din carne nu numai că te ajută la dezvoltarea mușchilor, ci îți și hrănesc creierul, aminoacizii transformându-se în neurotransmițători. Lipsa de proteine poate duce la dezechilibre care creează o serie de probleme pentru organismul tău, precum depresia și anxietatea.

Dacă azi nu ne mai stresăm vis-a-vis de costul cărnii, ne punem problema cum s-o preparăm astfel încât să fie cât mai apetisantă și mai gustoasă. Iar o modalitate de a-i îmbogăți gustul este marinarea – procesul de îmbibare a alimentelor cu un sos condimentat înainte de preparare. Fie că ești novice sau mare Chef, știm că este dificil să prepari mixul perfect, așadar îți venim în ajutor cu soluții de-a ‚gata’. Vegeta are în portofoliu 5 sortimente de condimente lichide pentru marinare, care garantează gustul perfect al cărnii preferate:
1. Condimentul lichid pentru marinare Barbeque se combină cu preparatele tradiționale la grătar. Încearcă-l și bucură-te de un gust bogat!
2. Condimentul lichid pentru marinare Picant este perfect pentru iubitorii de “ceva iute” – conține ingrediente atent selecționate (ardei iute, ghimbir, ceapă, usturoi, țelină etc), astfel că rezultatul final din farfurie va avea un gust fantastic!
3. Îți place gustul pe care berea îl adaugă mâncării? Încearcă Condimentul lichid pentru marinare cu Bere. Adaugă mixul pentru marinare în gulaș, carne fiartă sau mâncăruri cu legume – nu numai în carnea de grătar – și vei savura schimbarea.
4. Indiferent că pregătești ceafă de porc pe grătar sau costițe, copănele de pui sau kebap, e destul să le marinezi timp de 30 minute în Condimentul lichid pentru marinare Universal. Este ideal pentru toate tipurile de carne!
5. Îți place gustul pe care îl dă usturoiul mâncării? Încearcă Condimentul lichid pentru marinare cu Usturoi și bucură-te de un miros și o aromă speciale.
Vai, știm că ți-am făcut poftă… însă e simplu: marinează carnea și mâncarea ta va avea un gust și mai delicios!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply