|

PORTRETE IN APA – altfel de nuduri

Multe povești inedite în cartea lui Dan-Silviu BoerescuSanda Marin. Viața ca o carte de bucate” din colecția „Destine controversate, editată de Integral, disponibilă la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro.

Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată

RETETE VECHI:Bucataria Balkaniei

Reţete vechi româneşti reinventate

OFERTĂ SPECIALĂ: acum găsiți și PACHETE cu cărți din colecția SECRETELE BUCUREȘTILOR!

Povești inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu Uimitorii escroci bucureșteni și victimele lor faimoase din colecția „Secretele Bucureștilor”, editată de Integral, disponibilă î la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro.

OFERTĂ SPECIALĂ: acum găsiți și PACHETE cu cărți din colecția SECRETELE BUCUREȘTILOR!www.bucatarescu.ro  sprijinea – prin 2011 – proiectul „Portrete în apă” , care, la initiativa tanarului fotograf iesean Bogdan-Mihai Turceanu, a luat naștere ca o consecință a suprasaturării cu nuditate a pieței și ca o alternativă pentru vulgaritatea cu care suntem bombardați zilnic. Mesajul nostru pentru toate femeile este simplu: Fiti Femei!!!

Proiectul „Portrete în apă” avea ca temă renașterea femeii ca femeie. Fotografiile erau outdoor, în locații ce completau mesajul fotografiilor și al viziunii fotografului, respectiv lacuri sau râuri. De ce apa? Pentru că reprezintă un decor protectiv, al nașterii. Femeia intra în apa cu grijile de zi cu zi, cu complexe și ieșea o femeie senzuală, o femeie foarte puternică. Proiectul s-a derulat pe parcursul lunii iulie 2011, ședințele foto având loc în diferite locații din București și din țară.

Echipa de fotografi era alcătuită din  Andreea Retinschi, Cristiana Pantea, Ionuț Onofraș, Cristi Vescan, Cristi Buga și Mihai Turceanu.

„M-am alăturat acestui proiect în primul rând din dragostea pentru artă și iubirea ce i-o port frumosului în fiecare din formele sale dar nu în ultimul rând datorită respectului meu nemărginit pentru femei. Pasiunea pentru fotografie m-a pus în postura de a avea nenumărate modele interesante și unice in felul lor. Am invățat să le cunosc pi să le explorez senzualitatea prin intermediul fotografiilor.  Mp declar un adept al artei și vehement oponent al vulgarității și exploatării femeilor din punct de vedere sexual. Corpul femeii este o opera de arta ce trebuie prețuită. “Portrete în apă ” vine în sprijinul acestei concepții prin simbolistica apei. Apa este menită să spele orice urmă de vulgaritate și să redea o goliciune pură, care în perfectă comuniune cu natura este ridicată la rangul de artă.” Cristi Buga (www.cristibuga.ro)

„Capacitatea de fluiditate a apei intră într-o relație de simbioză fermecatoare cu fluiditatea formelor unei femei. Apa poate transpune modelul într-o stare primordială, de o naturalețe neforțată, de o senzualitate spontană. În general, modelul interactionează cu un mediu rigid, dar maleabilitatea apei o face un mediu excelent pentru o scenă fotografică, devenind un veștmânt pentru model. M-am alăturat proiectului “Portrete în apă” pentru potențialul său artistic și pentru că apreciez efortul ce vine din partea fotografului și a modelului într-un mediu oarecum mai capricios creației, dar încântător.” Andreea Retinschi (www.delirium.ro)

Proiectul “Portrete în apă” a avut ca scop redescoperirea simbolisticii în fotografie. Apa, ca element primordial încarcat de semnificații și asociat cu frumusețea feminină, recompun, prin simplitate un tablou mistic și revigorant. Se caută o profunzime a imaginii care nu ține neaparat de o compoziție fabuloasă, ci de posibilitățile de interpretare nelimitate. Asfel, femeia în apă, poate fi descoperită în aceeași ipostază de catre sute de privitori, dar transpusă în sute de interpretări și viziuni unice. Cristiana Pantea (http://cristianapantea.weebly.com/)

„În momentul când am decis să lansez proiectul „Portrete în apă” nu m-am gândit că va fi atât de bine primit de oameni. Am fost plăcut surprins să constat că oamenii nu doresc vulgaritatea pe care mass-media o aruncă în ochii publicului, doar pentru ca o parte infimă are un nivel de cultură scăzut. Este o lispă de respect pentru femei să nu intervenim cu o alternativă. „Portrete în apă” are menirea de a dezvălui femeia în starea ei naturală, senzuală. Mihai Turceanu (http://turceanu.weebly.com/)

Citeste si:

Tags: , , , , ,

Leave a Reply