|

COCOȘEL marinat tras la tigaie, însoțit de CIUPERCI în panadă

Fetiței mele îi place la nebunie le cocquelet de Bretagne, pe care i-l pregătesc în fel și chip. Fiindcă am un set nou de tigăi Tefal Resource (din aluminiu 100% reciclat, cu înveliș antiaderent), care îmi ușurează mult munca în bucătărie, astăzi m-am hotărât să-l prepar într-un fel anume. Mai întâi, l-am lăsat câteva ore la marinat într-un baiț de vin alb, ulei de măsline, boia dulce, ienibahar, usturoi și ceapă roșie, apoi l-am transferat într-o tigaie Tefal Resource de 28 cm, unde l-am învelit în fâșiuțe de șorici, trase și ele în prealabil la tigaie cu un pic de unt.
Duă ce s-a perpelit nițel pe toate părțile, am desfășat cocoșelul de scutecul de șorici (pe care îl voi toca mărunt și-l voi folosi la o salată) și l-am lăsat în aceeași tigaie la foc mediu cu marinada inițială, căreia i-am adăugat ceapă roșie și cuburi mari de tomate inimă-de-bou ținute o vreme în ulei de măsline. Când, întors în toate pozițiile, după vreo 14-15 minute la foc mediu spre vioi cocoșelul a fost gata rumenit – fiindcă în această tigaie Tefal totul se face extrem de repede – l-am scos pe un șervet de hârtie și l-am lăsat să se odihnească vreo patru-cinci minute, timp în care i-am pregătit garnitura: salată verde cu roșii, dar și două „șnițele” de ciuperci pleurotus, prăjite în aceeași tigaie supereficientă. Nu le-am făcut nimic special, doar le-am trecut prin ou bătut, apoi prin pesmet, după care le-am dat la tigaie cu minimum de ulei (fiindcă tigaia nu necesită „baie” de ulei!). Le-am ținut doar câte două minute pe fiecare parte și au fost gata imediat.
…Fetița mea a apreciat la superlativ combinația la tigaie, ceea ce mă îndeamnă să experimentez mai departe folosindu-mă de noul meu arsenal de bucătărie!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply