|

ANITA EKBERG – divina suedeză, DIETA ei și alte secrete ale VOLUPTĂȚII fără seamăn – Galerie 44 FOTO fabuloase

Actrița suedeză Anita Ekberg (1931-2015) a intrat în istorie după ce a filmat scena fabuloasă din capodopera lui Fellini – „La dolce vita” (1960). În film, Anita intră, purtând o rochie decoltată care-i punea în evidență bustul „bombastic”, în Fontana di Trevi din Roma, fiind apoi urmată de partenerul ei din film, Marcello Mastroianni.
Sex-simbol în epocă, Anita era foarte voluptoasă, chiar cam plinuță după standardele subiective de astăzi, având 65 kg la 1,69 metri înălțime. Dincolo de convenții, era, oricum, o femeie tulburător de frumoasă! Fosta Miss Suedia din 1953 a înlocuit pe Marilyn Monroe într-un turneu american al lui Bob Hope și astfel a devenit faimoasă pentru formele ei voluptoase. Ulterior, a concurat cu Ursula Andress pentru primul rol de Bond Girl.
Anita s-a apucat de dietă foarte târziu: „Am urmat prima dietă la 47 de ani. A fost acel ticălos, cel de-al doilea soț al meu / actorul Rick Van Nutter/, care m-a făcut să mă îngraș. Nu am început să mă supraalimentez – a fost supărarea provocată de relația cu el. Până atunci, am avut întotdeauna o talie de 54 centimetri. L-am dat afară din casă pe nenorocit, apoi m-am înfometat. A durat o lună să-mi recâștig talia înapoi. Sunt destul de puternică și când decid ceva, trec imediat la fapte”.
Anita nu a avut niciodată prejudecăți alimentare. Bunăoară, în 1956, la Hollywood, este pozată devorând un dublu cheeseburger.
În aceeași perioadă, ea făcea reclamă pentru Ayds Diet Candy, o pastilă de slăbit care, practic, inhiba pofta de mâncare, ingredientul activ al formulei fiind benzocaina.
Dincolo de campania publicitară, Anita Ekberg a mâncat cu poftă toată viața paste și deserturi cu ciocolată, a băut constant vin roșu și vodcă. („Ora șase seara?… E timpul pentru un pahar de vin bun!”)
Totuși, înainte de filmări, urma programe speciale de gimnastică și asta o făcea să exclame cu obidă: „Aoleu! Ăștia iar mă storc ca pe o lămâie!!!”…
De văzut și rețetele din aceste cărți:
Alfabetul mâncării sănătoase

Retete vegetariene cu „gust” de carne

Retete la gratar „altfel”

Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply