|

JANE BIRKIN – dieta muzei lui Serge Gainsbourg – Galerie 40 FOTO superbe din anii 70

Jane Birkin, o englezoaică destul de atipică, dotată cu o senzualitate rară, a fost muza iconicului truver modern francez Serge Gainsbourg („Je T’aime…Moi Non Plus”).
Jane a inspirat și a dat numele celei mai scumpe genți din lume. Geanta Birkin este considerată Rolls Royce-ul genților de firmă.
Trebuie să aștepți mult să ți se livreze geanta, totul realizându-se la comandă. Durează 48 de ore ca să se producă, handmade, o geantă Birkin obișnuită. Dacă nu își permiți să cumperi un model, poți închiria o geantă Birkin. Costă 295 de dolari/săptămână. Cel mai scump model a fost vândut cu 380.000 de dolari, la o licitație Christies. Este produsă din piele de crocodil și are diamante încrustate.
Designul original a fost inspirat de punga pentru vomitat din avion. Modelul Birkin a fost creat în 1981 de CEO-ul Hermes pentru artista Jane Birkin după ce, aflându-se în avion pe locuri învecinate, acesta a observat că solistei i-au căzut toate lucrurile personale din geanta pe care o avea atunci. S-a oferit atunci să îi creeze o geantă special pentru ea, iar designul de atunci a fost inspirat, surprinzător, de punga clasică din avion în care poți vomita atunci când îți este rău.
Jane Birkin a avut doar cinci modele de genți Birkin. Obișnuiește să poarte un singur model până ce acesta se deterioriează complet. În plus, are obiceiul de a lipi abțipilduri, pietricele sau să străpungă geanta scumpă cu tot felul de insigne.
Se consideră că o geantă Birkin este o investiție mult mai rentabilă decât clasicele acțiuni la bursă: 14,2% randament anual în ultimele decenii. Mai rentabil este doar aurul.
Deși părea extrem de slăbănoagă, cu un bust aproape inexistent, tulburătoarea Jane Birkin cântărea, în anii ei de glorie, la 1,74 metri înălțime, 61 de kg! Ca actriță, a filmat incredibile scene nud cu Brigitte Bardot și nu numai…
Dieta ei nu are nimic neobișnuit. La micul dejun – porridge, miere, ceai verde. La prânz, mâncare japoneză și pește, dar nu ton și cod, specii amenințate cu dispariția, ci pește alb pescuit ecologic, cu garnitură de legume de sezon. Din când în când, savurează și câte o fripură de vită. Seara, dacă urcă pe scenă, înainte mînâncă o porție de paste. Înainte de culcare, ia două banane și, mărturisește, două somnifere(!).
Alfabetul mâncării sănătoase
Retete vegetariene cu „gust” de carne
Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”

Citeste si:

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply