|

„CORONAVIRUSUL încetinește. Omenirea va supraviețui!” – opinia unui laureat al Premiului Nobel pentru CHIMIE

Michael Leavitt este laureat al Premiului Nobel pentru chimie în 2013. El afirmă că deja se poate observa curba descendentă a coronavirusului. „Virusul este în criză și, contrar previziunilor sumbre, răspândirea acestuia se va opri”, conchide biofizicianul într-un interviu pentru Calcalistech.com.
Fără să fie expert în epidemiologie, Leavitt a studiat și acomparat datele statistice din China și din restul lumii. Mai întâi, pentru China, prognozele sale s-au dovedit corecte: numărul de cazuri raportate zilnic a început să scadă încă din 7 februarie. Ulterior, același lucru s-a întâmplat și cu curba mortalității, care a început să descrească și ea începând cu 14 fenruarie.
CORONAVIRUSUL între adevărul științific și teorii ale conspirației, care tocmai a fost publicată de Editura Integral în cadrul Colecției 2020, este prima carte apărută în România pe acest subiect. poate fi achiziționată și de AICI, cu 19,99 lei.
„La un moment dat, rata de infecție a virusului în provincia Hubei începuse să crească cu 30% în fiecare zi. Nu sunt expert în gripă dar aceasta este o creștere exponențialî. Dacă ritmul s-ar fi menținut, întreaga omenire ar fi fost infectată în 90 de zile. Dar nu s-a întâmplat deloc așa. Dimpotrivă. Tendința s-a schimbat vizibil. Această schimbare dramatică a curbei a marcat punctul median și a permis predicția mai bună a momentului în care va încetini și, apoi, se va opri pandemia. Pe baza acestui lucru, am ajuns atunci la concluzia că situația din China se va îmbunătăți în două săptămâni, ceea ce s-a și întâmplat!”. Într-adevăr, acum există foarte puține cazuri noi de infecție în China și majoritatea provin, de fapt, din afara Chinei, aduse de diferiți călători veniți din restul lumii, de acolo de unde pandemia nu a atins încă punctul de inflexiune.
De altfel, o situație similară se poate observa și în Coreea de sud, țară care multă vreme a secondat China ca dinamică a infecțiilor și a mortalității dar care, acum, urmează tendințe similare de descreștere a curbelor respective.
„Pe baza diminuării ratei de infecție, probabil că pandemia va dispărea din China la sfârșitul lunii martie. Dacă rata de infectare inițială s-ar fi menținut deja toată China ar fi fost infectată. În realitate, nici măcar în Wuhan și provincia Hubei nu s-a întâmplat acest lucru, populația fiind afectată de infectare în proporție de doar 3%. Chiar și pe nava de croazieră Prințesa Diamantului rata de infectare nu a depălșit 20%, ceea ce demonatrează că, de fapt, o mare parte din populație este imună în mod natural la acest virus.
Explozia cazurilor din Italia se explică prin faptul că aici procentajul populației vârstnice este mai mare și că viața socială este mai bogată și mai temperamentală. În fapt, Covid 19 provoacă o formă mai puternică de gripă, căreia îi cad pradă în special bătrânii în vârstă de peste 80 de ani.”
CORONAVIRUSUL între adevărul științific și teorii ale conspirației, care tocmai a fost publicată de Editura Integral în cadrul Colecției 2020, este prima carte apărută în România pe acest subiect. poate fi achiziționată și de AICI, cu 19,99 lei.

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply