|

CORNULETE fragede cu smantana umplute cu RAHAT turcesc – RETETA de demult a KEREI CALITA

Multe povești inedite în cartea lui Dan-Silviu BoerescuSanda Marin. Viața ca o carte de bucate” din colecția „Destine controversate, editată de Integral, disponibilă la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro.
Pachet Poveștile Jariștei – 3 volume – 150 lei (preț inițial: 180 lei)!

Pachetul conține cărțile

1. Bucătăria Balkaniei

2. Tainica inimă a Bucurescilor

3. Plăcerile păcătoase ale gastronomiei

Puteți comandaCĂRȚI cu aceeași tematică AICI: www.eintegral.ro

Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată
Reţete vechi româneşti reinventate

O fila de istorie, o demonstratie de patriotism si un recital de cofetarie veche – asta ne propune KERA CALITA de la Locanta Jaristea: “În anul 1848 poporul s-a adunat pe 15 iunie pe Câmpia Filaretului spre proclamarea constituției și sfințirea stindardelor naționale. Guvernul, clerul, garda națională și poporul au jurat solemn pe constituție. Iar clubul oamenilor de presă (pe atunci numit mai modest corporația tipografilor) a împărțit dintr-un car cu boi împodobit cu panglici tricolore foi volante cu poezele patriotice și cornulețe cu rahat turcesc.

Ingrediente:
250 grame unt proaspăt, 250 grame smântână, 500 grame făină, puțină sare, o păstaie de vanile și 300 grame rahat turcesc de toate culorile.
Misterul rețetei de demult este să-ți oprești timp cât mai lung, să frămânți bine aluatul, să-l strângi, să-l întinzi iarăși de cinci, șase ori. Se lasă coca la rece o oră, după care se întinde cu vergeaua aluatul, se strânge iarăși de câteva ori și se dă la rece. Timpul să treacă fără să te gândești la el, la griji, la socoteli.
Cu supunere și îngăduință, întinzi aluatul subțire ca o muchie de cuțit, îl tai fâșii în așa fel ca din pătrate să ajungi la triunghiuri (adecă se taie pătratul în două). Fiecare triunghi se umple cu rahat, se răsucesc în formă de cornuleț, nici al abundenței, nici al vânătorilor, poate al sfinților din ceruri..” CITITI povestea și RETETA COMPLETA aici: http://keracalita-jaristea.ro/cornulete-fragede-cu-smantana-umplute-cu-rahat/#more-1209

Citeste si:

Tags: , , , , , , , ,

2 Responses for “CORNULETE fragede cu smantana umplute cu RAHAT turcesc – RETETA de demult a KEREI CALITA”

  1. Nicoleta says:

    O reteta de nota 10. Big like!

  2. Tony says:

    Super reteta , trebuie sa incerc !

Leave a Reply