|

HAIDUCII si BANDITII care au terorizat Bucurestii/ BONUS: 30 foto VINTAGE

A (re)aparut volumul IV din colectia “Secretele Bucureștilor”: Haiducii și bandiții care au terorizat Bucureștii
. Publicata de Editura Integral. 14,99 lei! Disponibila si AICI: www.eintegral.ro.

Haiduci, briganzi și tâlhari de altădată

Haiducul „ia de la bogați și împarte la săraci”, după cum jefuiește „ștafetarii Poștei”, negustorii avuți pe drumurile lor între Constantinopole și Lipsca ori chiar ciobanii însemnați aflați în transhumanță. Apoi, se transformă când în bandit urban, care ridiculizează Poliția, când în revoluționar activ care zguduie temeliile istoriei.
Haiduci, briganzi, eroi sau tâlhari – temute vieți de bandiți și de justițiari atemporali controversați: de la „calicii” Mitropoliei la „bandele Kalașnikov” de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial, ei au terorizat și, deopotrivă, fascinat Bucureștii!

Andrii Popa – recuperatorul și vânzătorul de cadâne

Pazvante Chioru cucerește Bucureștii. O poveste reală despre briganzii, cerșetorii și vagabonzii care au pus mâna pe Capitală

Ultimii haiduci urbani: Ioniță Tunsu – paracliserul răspopit, Iorgu Serdaru – tâlharul care l-a fascinat pe Eminescu și a făcut deliciul presei bucureștene, Grigore Pantazescu – Cum a fost furat tezaurul „Cloșca cu puii de aur”

Zdrelea și Mărunțelu sfidează polițaii

Bandele „Kalașnikov” vs. Comisarul Alimănescu: Gică Cioc – „Balaurul” și rivalul său, „Hitler”, Petre Silberschmied – „Argintaru”, Voinescu & Cairo – Spargerea de la Banca Națională, Cazul ofițerilor ruși, Canalul și controversatul final de carieră

Banda lui Ioanid: Neînțelesul jaf al nomenclaturiștilor care au prădat duba Băncii Naționale

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply