|

PREPELITE la cuptor facute de KERA CALITA de la JARISTEA

Multe povești inedite în cartea lui Dan-Silviu BoerescuSanda Marin. Viața ca o carte de bucate” din colecția „Destine controversate, editată de Integral, disponibilă la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro.

https://www.comentator.ro/fusion/624-sambata-dulce-cu-clatite-ana-lugojana

Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

Retete vegetariene cu „gust” de carne;

Retete la gratar „altfel”

KERA CALITA de la Locanta Jaristea ne pofteste sa gustam o reteta de vânat savuroasa:

„Fost-a și fi-va marea bucurie pentru „Cocoana cea Bună”, ce Kera Calița pe elinește i se spune, să iasă în calea drumețului ostenit, flămând și însetat cu tipsii îmbelșugate și clondire bulbucind de arome întru cinstirea tradiției ospitalității fără de seamăn a Vechilor București!

Jariștea, Locantă de suflet, vă invită să cinați prepelițe la cuptor și ca sunet de chemare vă aștern rețeta despre cum se gătesc dânsele la noi…

Cu câte-o linguriță cu vârf de sare, piper și cimbru, frecăm 20 bucăți de prepelițe și pe dinăuntru și pe dinafară gătite ca niște odoare neprețuite, proaspete de culoarea alunei cu dungi de grăsime la gâtul și târtița cea gustoasă.

Le așezăm cu grijă într-o tabla tapetată cu ulei de măsline, cam 100 ml, adăugând sos soia 100 ml și vin alb dulce vechi 150 ml, cimbru Satureia 0,10 grame, nucșoară de Eletaria 0,10 grame, rozmarin 0,10 grame și piment 0,10 grame. După o închinare cu un pahar de vin, bucătarul roșu în obraji, le bagă la cuptorul încins și le supraveghează trei sferturi de ceas la 160 de grade…”

Citiți REȚETA COMPLETĂ aici: http://keracalita-jaristea.ro/

Alte RETETE VECHI:Bucataria Balkaniei

Alte RETETE ROMANESTI TRADITIONALE:
Matache Măcelarul. Rețete cu dichis de altădată

Rețete vechi românești reinterpretate

Retete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești

Toate cartile de la Editura INTEGRAL disponibile AICI!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply