PASTETA cu tocătură din carne de pasăre și jambon – REȚETA veche de la KERA CALIȚA
Toate rețetele mari de clătite: https://www.comentator.ro/fusion/890-totul-despre-clatite-mica-enciclopedie-dulce-sarata-insotita-de-galerie-foto
Mititeii de poveste – rețetele vechi autentice și alte detalii istorice savuroase: https://www.comentator.ro/fusion/883-adevarata-poveste-a-mititeilor-si-retetele-de-mici-de-odinioara-galerie-foto
Roxana Nemeș face senzație la „Survivor”: https://www.comentator.ro/infodemia/885-galerie-foto-roxana-nemes-cea-mai-dezinhibata-concurenta-de-la-survivor
Răsfăț la cuptor: https://www.comentator.ro/fusion/880-reteta-galerie-foto-ceafa-de-porc-cu-lamaie-verde-miere-si-mirodenii
În grădina astrelor! Florile care ne definesc existența într-un zodiac inedit: https://www.comentator.ro/planeta/871-zodiacul-florilor-toate-cele-12-zodii-reinterpretate/
Tortul delicios al Violettei făcut de Angie: https://www.comentator.ro/fusion/872-tort-sarlota-violetta-cu-fructe-de-padure-reteta-galerie-foto
De la „Taci și-nghite” și bulz răsturnat la mămăligă cu ciocolată! https://comentator.ro/fusion/776-mamaliga-exploziva-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-2-retete-si-galerie-foto
Draga Olteanu mi-a explicat cândva ce fel de brânză trebuie folosită pentru cea mai bună rețetă de plăcintă:https://www.comentator.ro/fusion/654-balada-culinara-pentru-draga-olteanu
Filoloaga Violeta Teodorescu i-a daruit dumneaei >KERA CALIȚA de la> Locanta Jariștea un teanc de rețete scrise de mama ei, după care gătea cu atâta râvnă, silință și îndestulare de-acum 40-50 de ani… Pate-ul acesta este de o bunătate și o finețe ce nu s-au mai văzut: „Aluatul se face din 500 gr făină curată, 250 gr unt, 1 linguriță de sare, 1 cană de apă și 2 gălbenușuri. După ce a fost frământat bine, se lasă aluatul să se odihnească vreo două ceasuri. Apoi, se întinde foaia de aluat, peste care se pune un prim strat de tocătură din 250 gr carne de pasăre (fără pile și grăsime), 250 gr carne macră de porc și 500 gr slănină proaspătă – toată compoziția bine sărată și piperată. Apoi…”
Citiți REȚETA COMPLETĂ aici: rețetă de pate de pasăre și jambon