|

Cocktail cu … slănină!

Niciodata nu m-as fi gandit ca banalul purcel, pe care noi, romanii, îl îndragim atat de mult în farfurie, s-ar putea consuma sub forma unor incitante bauturi alcoolice!

Am citit într-un ziar despre experimentul unei ziariste englezoaice care a urmarit un purcel de la abator pana la produsele finite în care acesta a sfarsit, iar rezultatele au intrigat lumea: de la vegetarieni pana la persoane a caror religie nu se împaca cu carnea de porc, cu totii au fost uluiti sa afle ca anumite enzime provenite din porc se regasesc în produse foarte diverse, cum ar fi painea, pasta de dinti si munitia.

Niciodata însa nu m-as fi gandit ca banalul purcel pe care noi, romanii, îl îndragim atat de mult în special de Craciun, s-ar putea… bea. Si, totusi, aceasta este ultima inovatie a firmei de bauturi Black Rock Spirits din Seattle, care, mobilizata de faptul ca americanul de rand iubeste cu pasiune taria si slaninuta prajita, s-a gandit sa produca o vodca cu aroma de slanina, numita « Bakon ».

Înainte de aparitia acesteia pe piata, Adam Serger, managerul general al barului-restaurant  National 27  din Chicago, a facut primul pas : se ia slanina, se taie în  bucati mici si se prajeste, declara el. Pana aici totul pare începutul unui meniu de mic dejun, dar este de fapt felul în care Serger prepara cocteilul numit de el « Baconcello » (o imitatie a clasicei bauturi italienesti, limoncello, în care a înlocuit lamaile cu slanina). Serger face parte din acea categorie de oameni carora le place sa experimenteze, si de ce nu, sa încorporeze tehnici culinare în bauturi. La ora actuala „slanina la pahar’ este probabil cea mai populara forma de « carne » ce se poate bea, însa eforturi au mai existat în aceasta directie. De exemplu, tot Serger a inventat, cu mai putin succes, cocteilul numit « jambon cu branza » în timp ce un alt mixologist, Ted Thrasher, din Washington DC, a experimentat cu pate de ficat si miel.

Post de Adriana Gurău /Corespondent special in SUA

Citeste si:

Tags: , ,

Leave a Reply