|

RIHANNA, absolut superbă: DIETA celor 5 factori – Galerie 50 FOTO fit

Ce mănâncă Angelina Jolie: https://www.comentator.ro/infodemia/1073-dieta-angelinei-jolie-secretele-divei


Rihanna continuă să fie, de mai bine de un deceniu, într-o formă de zile mari iar gurile rele nu contenesc să comenteze vizavi de metodele prin care cântăreaţa reuşeşte să îşi menţină greutatea şi aspectul tonifiat al pielii. Se zvonea, la un moment dat, că Rihanna ar sta în faţa unei oglinzi atunci când mănâncă sau că ar purta un corset special care îi aplatizează stomacul, astfel încât să mănânce cât mai puţin.
Adevărul este că Rihanna nu face nimic din cele spuse mai devreme, ci urmează un plan alimentar bine pus la punct de antrenorul ei personal Harley Pasternak, cel care le ajută şi pe Lady Gaga, Megan Fox, Eva Mendes sau Katty Perry să scape de colăcei.
Secretul constă în dieta celor 5 factori, o cifră care indică nu doar numărul de substanţe nutritive (proteine, carbohidraţi cu indice glicemic scăzut, grăsimi sănătoase, fibre şi lichide) care ar trebui să existe la fiecare masă, ci un întreg program structurat, împărţit pe cele 5 săptămâni cât durează dieta.
Acest program cuprinde:
-5 mese obligatorii pe zi, care conţin nu mai mult de 5 ingrediente sau al căror timp de preparare nu durează mai mult de 5 minute. O zi din săptămână sunteţi libere să trişaţi şi să mâncaţi cât şi ce poftiţi.
-5 antrenamente pe săptămână, care constau în serii de câte 5 exerciţii, fiecare cu durata de, aţi ghicit, 5 minute. Exerciţiile preferate de Rihanna sunt abdomenele, genuflexiunile, alergarea pe bandă, mersul pe bicicletă, săriturile şi alergarea pe loc, săritul corzii şi, bineînţeles, dansul.
Beneficiile acestei diete sunt numeroase, în principal pentru că sunt incluse toate grupele de alimente, astfel că nu apare frustrarea de a nu avea voie să mâncăm ceva ce ne place. Apoi, cele 5 mese pe zi ajută la ţinerea sub control a apetitului şi astfel nu vom mai fi tentate să ne aruncăm într-o tabletă cu ciocolată la sfârşitul zilei.
Mai mult decât atât, specialiştii în nutriţie spun că un consum de alimente cu indice glicemic scăzut poate avea drept efect reglarea insulinei din sânge, care potoleşte senzaţia de foame fără un aport caloric ridicat, plus că te fereşte de diabet.
Se pot pierde între 5 şi 10 kilograme pe parcursul celor 5 săptămâni de dietă.
Ziua de răsfăţ, permisă la fiecare interval de 7 zile, ajută la menţinerea motivaţiei pe parcursul dietei.
Şi ultimul avantaj, dar nu cel din urmă, constă în faptul că diversitatea alimentelor permise în dietă asigură necesarul de vitamine, minerale, fibre şi proteine de care organismul are nevoie pentru a funcţiona corect şi pentru a accelera metabolismul.
Exemplu de meniu pentru o zi
Micul dejun: albuşuri de ou făcute omletă, rondele de ananas proaspăt, apă caldă cu lămâie
Prânz: peşte (somon) stropit cu lămâie, cartofi la cuptor sau făcuţi la abur
Cină: peşte, omletă cu ciuperci, salată verde
Gustări între mese: batoane de cereale dietetice (nu exageraţi cu cantităţile), struguri, fructe oleaginoase (alune, caju, migdale, fistic, nuci etc.)
Mai multe DETALII, inclusiv dezavantajele acestei diete, AICI!
Vă pot ajuta și rețetele din aceste cărți:
Alfabetul mâncării sănătoase

Retete vegetariene cu „gust” de carne

Retete la gratar „altfel”

Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply