|

RAȚA Tour d’Argent reînviată de KERA CALIȚA la Jariștea Locantă & 12 FOTO Ritualul pregătirii

Nu cunosc nimic mai bun de Crăciun decât o pastă de jumări meseriașă, servită cu ceapă roșie pe o felie de pâine neagră:https://www.comentator.ro/fusion/827-pasta-de-jumari-deliciul-absolut-de-craciun-reteta-galerie-foto
Ritual barbar dar bucate incredibil de gustoase: https://www.comentator.ro/fusion/815-pomana-porcului-inaintea-craciunului-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-3-galerie-foto-de-pofta
Povestea și rețeta cârnaților de Pleșcoi, cei mai populari din România: https://www.comentator.ro/fusion/808-povestea-si-reteta-carnatilor-de-plescoi
Când hrana ajunge Rugăciune, la mânăstiri se fac cozonaci cu Har, după rețeta Maicii Sofronia: https://www.comentator.ro/fusion/801-reteta-de-cozonac-a-maicii-sofronia-de-la-agapia-galerie-foto
Adevăratul cozonac de altădată: https://www.comentator.ro/fusion/788-reteta-unica-de-la-pastorel-cozonacul-cu-50-de-oua
De la „Taci și-nghite” și bulz răsturnat la mămăligă cu ciocolată! https://comentator.ro/fusion/776-mamaliga-exploziva-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-2-retete-si-galerie-foto
…să ne bucurăm de viață ca pe vremuri: https://www.comentator.ro/fusion/624-sambata-dulce-cu-clatite-ana-lugojana
Draga Olteanu mi-a explicat cândva ce fel de brânză trebuie folosită pentru cea mai bună rețetă de plăcintă: https://www.comentator.ro/fusion/654-balada-culinara-pentru-draga-olteanu
Șoriciul definește, cred, cel mai bine sentimentul românesc al ființei… culinare (chiar și în cele mai neobișnuite combinații!): https://www.comentator.ro/fusion/733-soriciul-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-1

Multe povești inedite în cartea lui Dan-Silviu BoerescuSanda Marin. Viața ca o carte de bucate” din colecția „Destine controversate, editată de Integral, disponibilă la prețul promoțional de 14,99 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro.
OFERTĂ!
Pachet Poveștile Jariștei – 3 volume – 150 lei (preț inițial: 180 lei)!

Pachetul conține cărțile

1. Bucătăria Balkaniei

2. Tainica inimă a Bucurescilor

3. Plăcerile păcătoase ale gastronomiei

Puteți comandaCĂRȚI cu aceeași tematică AICI: www.eintegral.ro

KERA CALITA de la Locanta Jaristea ne pofteste sa gustam o reteta veche frantuzeasca:

Tour d’Argent este cel mai vechi restaurant parizian de lux. Povestea lui a început de demult din secolul al XVII-lea și a continuat în la belle epoque căutat fiind de lumea bună a Europei. El a fost cunoscut mai ales pentru „rața Tour d’Argent” crescută într-o fermă specială și gătită după o rețetă originală cu foie gras, cu bulion, cognac și vin de Madeira. Această rețetă complicată de un mare rafinament gastronomic, devenită aproape legendară era servită cu un ritual laborios, care se păstrează și astăzi. Taina acestui ritual este aceea că, carcasa raței este stoarsă de o mașină deosebită de argint pe care o poți cumpăra ca amintire de la casieria restaurantului…

Cititi POVESTEA COMPLETA aici:http://keracalita-jaristea.ro/

Alte RETETE VECHI:Bucataria Balkaniei

Rețete exotice cu pește și fructe de mare “pe gustul românilor”

Alte RETETE ROMANESTI TRADITIONALE:
Matache Măcelarul. Rețete cu dichis de altădată

Rețete vechi românești reinterpretate

Retete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești

Toate cartile de la Editura INTEGRAL disponibile AICI!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

1 Response for “RAȚA Tour d’Argent reînviată de KERA CALIȚA la Jariștea Locantă & 12 FOTO Ritualul pregătirii”

  1. Elena says:

    Interesant pachetul, multumesc pentru recomandare!

Leave a Reply