|

CEAPĂ umplută cu CARNE – Rețetă savuroasă

Dacă e s-o facem lată, s-o facem cu ruladă de porc cu costiță împănată și cârnați afumați! https://www.comentator.ro/fusion/858-rulada-de-porc-cu-costita-impanata-si-carnati-afumati
Sarmalele alea bune, ca-n Sanda Marin: https://www.comentator.ro/fusion/852-sarmale-reteta-sanda-marin-galerie-foto
Deliciul suprem de Crăciun la români: https://www.comentator.ro/fusion/846-galerie-foto-si-reteta-purcel-de-lapte-cu-umplutura-la-cuptor
Ocaziile festive merită rețete speciale: https://www.comentator.ro/fusion/837-tort-de-ciocolata-cu-crema-de-coniac
Nu cunosc nimic mai bun de Crăciun decât o pastă de jumări meseriașă, servită cu ceapă roșie pe o felie de pâine neagră:https://www.comentator.ro/fusion/827-pasta-de-jumari-deliciul-absolut-de-craciun-reteta-galerie-foto
Ritual barbar dar bucate incredibil de gustoase: https://www.comentator.ro/fusion/815-pomana-porcului-inaintea-craciunului-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-3-galerie-foto-de-pofta
Povestea și rețeta cârnaților de Pleșcoi, cei mai populari din România: https://www.comentator.ro/fusion/808-povestea-si-reteta-carnatilor-de-plescoi
Când hrana ajunge Rugăciune, la mânăstiri se fac cozonaci cu Har, după rețeta Maicii Sofronia: https://www.comentator.ro/fusion/801-reteta-de-cozonac-a-maicii-sofronia-de-la-agapia-galerie-foto
Adevăratul cozonac de altădată: https://www.comentator.ro/fusion/788-reteta-unica-de-la-pastorel-cozonacul-cu-50-de-oua
De la „Taci și-nghite” și bulz răsturnat la mămăligă cu ciocolată! https://comentator.ro/fusion/776-mamaliga-exploziva-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-2-retete-si-galerie-foto
…să ne bucurăm de viață ca pe vremuri: https://www.comentator.ro/fusion/624-sambata-dulce-cu-clatite-ana-lugojana
Draga Olteanu mi-a explicat cândva ce fel de brânză trebuie folosită pentru cea mai bună rețetă de plăcintă: https://www.comentator.ro/fusion/654-balada-culinara-pentru-draga-olteanu
Șoriciul definește, cred, cel mai bine sentimentul românesc al ființei… culinare (chiar și în cele mai neobișnuite combinații!): https://www.comentator.ro/fusion/733-soriciul-sentimentul-romanesc-al-fiintei-culinare-ep-1


Retete la gratar „altfel”

CEAPĂ UMPLUTĂ CU CARNE
Ingrediente:
2 cepe mari
1 lingură de ulei de soia
1 praz
½ ardei roșu
150 grame carne de vită macră
1 vârf de cuțit de ardei iute tocat
150 grame mozzarella
Puteți comandaCĂRȚI cu această tematică AICI: www.eintegral.ro

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Mod de preparare:
Această rețetă se poate face și la cuptor, într-un vas de sticlă termorezistentă sau într-unul ceramic, însă pe grătar va căpăta o aromă aparte.
Se taie ceapa în cruce , apoi, cu ajutorul unei linguri, se curăță de miez, păstrând marginile sferei tari. Se picură puțin ulei de soia. Se învelește în folie de aluminiu sau, ca pe vremea (stră)bunicilor, într-o foaie de brusture. Se aranjează ceapa pe grătarul deja încins și se ține 25-30 minute. Se scoate și se pune deoparte. Se taie prazul și se trage la tigaie cu ulei și piper până se face auriu. Se lasă să se racească. Apoi, se combină legumele cu carnea de vită. Se condimentează cu piper și se amesteca bine. Se umple ceapa scobită cu amestecul rezultat. Deasupra, se pune mozzarella. Și se pune pe grătar, la fel învelită în folie de aluminiu, dar fără a acoperi partea de deasupra, cea cu „moț de mozza”, lăsându-se încă 8-10 minute, până când „capacele” de mozzarella se desăvârșesc, rumenindu-se frumos. Se servesc imediat, calde, eventual stropite cu un vin roșu ușor, chiar demidulce.
Pachet cărți Bucătărescu II numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply