|

ION DICHISEANU, marele playboy român – SARA MONTIEL știa de ce! Galerie FOTO

În anii *60 – *70, primii playboy români rupeau inimile marilor frumuseți europene. Actorul Cristea Avram, fostul soț al Olgăi Tudorache, o seducea pe celebra Marina Vlady, iar colegul său de scenă Ion Dichiseanu o cucerea pe nu mai puțin faimoasa Sara Montiel, superba actriță și cântăreață spaniolă, pe care au iubit- o pătimaș și Regele Juan Carlos, scriitorul Ernest Hemingway sau actorul american James Dean.

La jumatatea anilor ’60, Ion Dichiseanu o cunoaște la Festivalul de Film de la Beirut pe voluptoasa brunetă și se îndrăgostește de ea la prima vedere. După puțin timp, când Sara ajunge la București pentru a susține o serie de concerte, ea îl reîntâlnește și nu poate rezista farmecului său. Sara Montiel (care era căsătorită și mai avea și o relație cu Juan Carlos I de Bourbon) decide să rămână o perioadă în România și îl însoțește pe „Dichi” peste tot, în restaurantele și cluburile din București, la teatru sau la filmări (la „Tunelul”, peliculă semnată de Francisc Munteanu, avându-i ca protagonişti pe Ion Dichiseanu şi Florin Piersic), dar și în excursii prin țară.

Când primește propunerea de a juca într-un nou film, Sara pleacă în Spania și cere imperativ ca rolul principal masculin să-i fie dat lui Dichiseanu. Cum însă discuțiile actorului cu autoritățile române sunt tergiversate sine die, cei doi nu se mai văd timp de opt ani, interval în care actorul nu mai primește dreptul de a ieși din țară, și, treptat, flacăra unei mari iubiri fatalmente se stinge…

Dichiseanu nu a putut-o uita pe Sara Montiel, cu care, de-a lungul anilor, a ținut legătura doar telefonic, dar în 1986 s-a căsătorit cu o cântăreață româncă, Simona Florescu, care avea pe atunci doar 18 ani (el avea 53!). Au rămas împreună 22 de ani și au împreună o fată, Ioana.

O veche prietenă a actorului, Laura Nicolau – cunoscută drept „Kera Calița de la Locanta Jariștea” –  declara în decembrie 2020, atunci când Ion Dichiseanu era internat în spital: „A fost, poate, cel mai frumos bărbat pe care l-am cunoscut și ne leagă o veche prietenie. Vestea că Dichi este la spital în stare gravă m-a înspăimântat pur și simplu..”.

Ion Dichiseanu a încetat din viață pe 20 mai 2021.

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply